Menang Hadiah Sekotak Ikan

 Assalamualaikum…..




Memandangkan semalam takde buat apa-apa, Moha ambil masa sikit mengemas almari baju sambil tengok live fb. Disebabkan line tak berapa stabil kat bilik tingkat atas ni, siaran live jadi sangkut-sangkut. Moha pula tengah asyik dengan kerja, tak dapat tumpukan perhatian kat siaran tu.

Kenapa mama asyik tengok orang jual ikan je?

Assalamualaikum…..


Rupa-rupanya hobi terbaru mama ada budak perasanlah! Hahaha… Kebelakangan ni memang tak dinafikan Moha asyik tengok fb live Hasil Laut Hutan Melintang Abang Omel (HLHMAO). Asalnya masa Moha tengah skroll fb, tiba-tiba ternampak diorang live pilih ikan yang baru naik dari bot. Ralit betul Moha tengok hasil laut yang segar-segar tanpa pengawet tu. Dari situlah Moha tau kita boleh terus order ikan atau hidupan laut apa yang kita nak melalui ruangan komen. Mereka akan carikan dan kalau ada, mereka akan ambilkan untuk kita jika kita setuju dengan harganya. 

Top 10 Fitness Gifts for Him This Christmas 2021


Everyone deserves to be spoiled once in a while and this coming Christmas is the perfect opportunity for you to spoil your loved one. If you are struggling to find the perfect fitness gifts for the gym-goer or fitness freak boyfriend or crush, we are here to help you.

We have compiled ten top Muscle Metabolix (MMX) fitness gifts for your perfect other half this Christmas. Best of all, every MMX product is Halal certified by the Islamic Services of America, a body recognised by JAKIM. So, time for some shopping and make it the most memorable Christmas of all time.

MUDAHNYA BAYAR ZAKAT DI POS ONLINE

Assalamualaikum…..


Alhamdulillah dah masuk Disember 2021. Sedar tak sedar je kan? Tau-tau nak masuk tahun 2022. Tapi Covid-19 masih bermaharajalela dan semestinya kita masih perlu jaga SOP agar tidak dijangkiti virus tersebut. Bukan apa, tak kena Covid pun dah susah, inikan pula kalau dah kena. Segalanya jadi susah. Dah tentu-tentu semua kontak rapat terlibat. Tapi apa yang paling merisaukan tentulah pasal income


Semasa PKP dulu, pergerakan kami agak terbatas, tidak dapat berjumpa prospek dan urusan jualbeli hartanah tidak dapat dilakukan seperti sebelumnya menyebabkan segala urusan jadi tergendala. Mujur ada sedikit wang simpanan. Dapatlah menampung keperluan bagi meneruskan kehidupan.

Tips Elakkan Risiko Mata Anak Rosak Akibat Penggunaan Gajet

Assalamualaikum…..

Zaman sekarang ni kan, rata-rata anak kecil dah pandai main gajet. Tak dibagi mereka menangis dan meragam sehingga terganggu segala kerja yang kita nak lakukan. Bila diberikan gajet barulah mereka diam dan kita dapat lakukan tugas dengan tenang. 


Masa mereka berumur belum setahun dua mungkin cuma tengok lagu atau cerita kanak-kanak je. Bila dah besar sikit mula terjebak dengan game yang ada dalam handphone tu. Padahal bukan kita ajar pun. Diorang tau sendiri sebab tengok iklan di youtube. Masa tu mulalah nak download game tu download game ni.. sampai penuh memory phone dibuatnya.


Nutrition Pro Expands to Sabah, On Track to Achieve RM20m in Revenue in 2021

Company Inks Agreement with Sabah Bodybuilding Association, and Extends Partnership with Ten Times World Bodybuilding Champion Sazali Samad

Joannes Staneslous, President of SBBA (center), Nelson Lee (L) and Benedict Yu (R), the directors of Nutrition Pro Sabah, at a sponsorship discussion for Mr Sabah and Mr Borneo 2021

Penampang, Sabah, 29 Sept 2021 – Sports Nutrition Pro Sdn Bhd (“Nutrition Pro”), one of Malaysia’s leading sports supplement retailers, opens its doors this month in Penampang, Sabah. Despite the prolonged lockdown of the fitness industry due to the COVID-19 pandemic this year, the company is still on track to achieve its all-time high revenue of RM20 million in 2021, an increase by over 60% from 2020.

Kembangkan Perniagaan Melalui PGMall x JD Worldwide


 Assalamualaikum....

Sekarang ni Moha dan anak-anak memang langsung tak kemana-mana. Kecuali suami je yang keluar jika ada urusan kerja. Jadi bila tak keluar ni, segala barang keperluan seperti barang dapur, barang rumah, barang peribadi dan sebagainya, Moha beli secara dalam talian sahaja. Apa susah? Kan ada banyak aplikasi e-dagang tempatan yang boleh bekalkan barang keperluan yang kita nak..

Resepi Ikan Siakap Kukus Lemon Paling Senang Tapi Sedap

 Assalamualaikum.. 

Sekarang ni Moha memang tak keluar ke mana-mana langsung. Keluar rumah pun setakat depan rumah je nak ambil barang. Barang shopping online la apalagi... huhuhu.. 

Baru-baru ni Moha ada beli ikan segar dari jiran setaman ni ha.. dia jual secara pakej. Ada 5 pakej bermula dari rm30 hinggalah rm60. Moha pilih pakej kedua.. dalam tu ada ikan kembung 1/2 kg, ikan siakap seekor, ikan sardin 1/2 kg dan lala sekilo. Memang puas hatilah sebab semua ikan segar-segar. 

Kitorang ni kalau ikan siakap, kitorang suka masak cara kukus berlimau jela. Sebab suka tekstur kulit ikan yang lembut boleh ratah sampai betul-betul tinggal tulang je. Mungkin juga sebab cara masak dia paling mudah kalau nak banding resepi yang lain.

Ini cara Moha la ye.. lain orang lain cara.. ikutlah citarasa masing-masing kan..

RESEPI IKAN SIAKAP KUKUS DENGAN LEMON


1 ekor Ikan Siakap
1 biji lemon - hiris 4 keping untuk letas atas ikan, selebihnya perah ambil jus
2 ulas bawang putih - cincang
1 sdk garam halus
2-3 biji cili api - diketuk
1 sdk Tumix
1 sdb sos plum
1 sdk tepung jagung - bancuh dengan sedikit air
3/4 cawan air

Sedikit daun salad, daun bawang dan daun ketumbar - hiris daun bawang dan daun ketumbar untuk hiasan

Ikan tu dibersihkan terlebih dulu dan kukus sehingga masak. Dah masak, angkat dan letak dalam bekas. Susun lemon yang dihiris atas ikan. Asingkan.
Rebus semua bahan kecuali ikan dan bahan hiasan. Dah mendidih, matikan api dan terus curah atas ikan. Dah pun siap.. senang je kan?

Selamat mencuba!


Cermin Mata Anti Blue Light OPTOM Khas untuk Kanak-kanak



Memandangkan sekarang tak boleh ke sekolah, kebanyakan masa Amsyar dihabiskan dengan gajet. Sekejap guna handphone, sekejap guna iTab. Bila bosan, dia tengok tv pula..

Risau mata dia rosak akibat terlalu lama terdedah dengan cahaya biru dari skrin gajet tu, Moha minta dia pakai Cermin Mata Anti Blue Light khas untuk kanak-kanak dari OPTOM Eyecare, Bangi. 

KEISTIMEWAAN CERMIN MATA ANTI BLUE LIGHT OPTOM

Sewaktu Moha dan suami membuat pemeriksaan mata di OPTOM Eyecare Bangi, optometrist mereka juga ada memberikan penerangan mengenai kelebihan cermin mata untuk kanak-kanak seperti berikut: 


Melindungi Mata Anak dari Bahaya Cahaya Biru

Cermin mata kanak-kanak OPTOM diyakini mampu mengurangkan keletihan mata dan melindungi mata anak-anak dari cahaya biru yang berisiko tinggi menjadi punca kerosakan mata.


Pelbagai Pilihan Menarik
Terdapat banyak pilihan warna dan design bingkai cermin mata yang menarik untuk dipilih mengikut citarasa anak-anak. Warna dan design cermin mata yang menarik pastinya akan membuat anak lebih teruja untuk memakainya.

Ringan dan Selesa Dipakai
Cermin mata OPTOM direka dengan material yang ringan agar anak-anak selesa memakainya dan dapat menjadikan pemakaian cermin mata ini sebagai habit setiap kali menggunakan gajet, laptop atau ketika menonton tv. 

Bingkai Cermin yang Flexible
Rekabentuk bingkai dan tangkai yang mudah lentur amat bersesuaian dengan sifat anak-anak yang aktif dan lasak. Taklah kita rasa risau cermin mata tu patah dan sebagainya.

Rekaan Fitting Frame-Face
Cermin mata untuk kanak-kanak ini juga menggunakan rekaan fitting frame-face agar cermin mata tidak mudah tertanggal walaupun ketika dia sedang beraktiviti lasak.


Mula-mula nak bagi dia pakai cermin mata ni, Moha suruh dia pilih sendiri bingkai mana yang dia suka. Yelah, dia yang kena pakai. Jadi biarlah dia rasa istimewa sikit dapat pakai cermin mata pilihan dia tu. Pilih punya pilih, akhirnya hitam dan merah menjadi pilihan hati..


Bila dah dapat cermin mata yang dipilih, bukan main suka lagi dia! Senyum sampai ke telinga! Hihihi.. tengoklah muka teruja tapi malu dia tu!

Jika korang nak dapatkan cermin mata ni juga, boleh layari laman sesawang OPTOM dan media sosial mereka untuk maklumat lanjut ye. 


ROYAL JELLY DAN BEE PROPOLIS ANTARA BAHAN ISTIMEWA CLAY SOAP-FREE PURIFYING GEL PRODUK KELUARAN TERBAHARU AZYMACARE


Assalamualaikum

Disebabkan kulit yang agak sensitif, Moha tak boleh menggunakan sembarangan pencuci muka. Jika tidak sesuai dengan kulit Moha ni, kulit jadi pedih dan memerah. Memandangkan kulit Moha serasi dengan gel mandian Azymacare, Moha jadi yakin nak guna CLAY SOAP-FREE PURIFYING GEL Azymacare pula. 


CLAY SOAP-FREE PURIFYING GEL

Produk ini merupakan keluaran terbaharu Azymacare selain Clay Body Wash yang juga berasaskan tanah liat dan ekstrak botanikal yang telah mendapat 100% kelulusan oleh pakar kulit dan mendapat sijil Dermatologist Tested dan Hypoallergernic yang mengesahkan ianya sangat lembut sehingga boleh dipakai di kulit bayi begitu juga bagi mereka yang berkulit sensitif.


Selain mengekalkan 5 bahan utama iaitu Koalin Clay, Lavender, Aloe Vera, Cucumber dan Chamomile di dalamnya, 2 bahan aktif semulajadi yang istimewa turut ditambah iaitu Royal Jelly dan Bee Propolis khusus untuk kulit wajah.

ROYAL JELLY

Royal Jelly adalah rembesan bahan menyerupai susu yang terhasil dari kelenjar pharyngeal koloni lebah  madu sebagai makanan ekslusif untuk ratu lebah yang membolehkannya bertelur sehingga 3000 biji telur setiap hari sehingga umurnya 6 tahun.

Ia kaya dengan nutrisi seperti protein, air, gula, lemak, garam, vitamin dan asid amino untuk menyokong kesihatan  dan tumbesaran, menambah kesuburan, membekalkan tenaga dan memanjangkan usia ratu lebah.

Di dalam kosmetik, Royal Jelly digunakan untuk membantu menyihatkan kulit dan menjadikannya lebih berseri kerana kandungan nutrisinya yang kaya dengan asid amino, vitamin dan mineral.

Royal Jelly juga dapat membantu mengekalkan kelembapan kulit.

BEE PROPOLIS

Merupakan campuran melekit seakan resin yang dihasilkan lebah madu daripada air liurnya dan juga rembesan yang terkumpul dari tunas atau getah pokok serta sumber botani yang lain. Digunakan sebagai gam bagi mengukuh, membaiki dan mengisi rekahan pada sarang lebah.

Dalam produk penjagaan kulit, propolis membentuk lapisan pelindung pada permukaan kulit juga menjauhkan perengsa yang mungkin menyebabkan kerengsaan dan noda kulit. Berbekalkan sifat antibakteria, propolis juga telah digunakan sebagai antiseptik semula jadi untuk luka.

Baik untuk kesihatan kerana mempunyai fungsi anti-bakteria dan anti-oksida dan kemampuannya menekan pertumbuhan bakteria, virus dan fungi serta kemampuannya meredakan radang. 

Di dalam kosmetik, propolis dapat membantu menghilangkan pori secara semula jadi untuk memberikan kulit yang bersih dan licin. Pelbagai vitamin, mineral dan asid amino yang terdapat dalam propolis juga membantu menyuburkan kulit, memberikan nutrien penting yang diperlukannya. Dalam banyak kes, propolis telah digunakan untuk menyeimbangkan masalah kulit dan menenangkan kulit yang bermasalah, melembabkan dan melembutkan kulit.

Antioksidan yang terdapat dalam propolis dapat membantu proses penyembuhan luka dengan merangsang aliran darah dan mengurangkan peradangan. 

Propolis terdiri dari nutrien yang mendorong pertumbuhan sel yang membantu mempercepat proses penyembuhan sambil meningkatkan sistem kekebalan tubuh.

Telah lama dikenali sebagai antibiotik semula jadi dengan sifat antibakteria yang kuat, ia dapat melawan pelbagai jenis kuman, melucutkan virus dan melawan jangkitan.

TIADA BAHAN BERBAHAYA

Produk ini semestinya tiada bahan berbahaya seperti Parabens, SLES dan SLS yang membuatkan ianya sangat sesuai untuk kulit muka yang lebih halus dan nipis berbanding kulit badan.

KEBAIKAN SOAP-FREE PURIFYING GEL

Antara kebaikan produk yang terhasil dari gabungan pelbagai bahan istimewa ini termasuklah :

  • 100% Clay Kaolin Asli tanpa bahan kimia berbahaya
  • Produk - Dermatologist Tested, Hypoallergenic
  • Halal Jakim, NPRA - NOT210405478K dan dengan status kilang - ISO, US FDA, GMP.
  • Melembabkan dan melembutkan kulit muka
  • Mengatasi masalah kegatalan kulit dan kulit kering
  • Mengatasi masalah jerawat 

TEKSTUR DAN BAU


Satu tiub Clay Soap-Free Purifying Gel mengandungi 50ml gel yang berwarna putih krim dengan tekstur yang sangat halus dan tidak terlalu pekat. 


Baunya pula tidak terlalu kuat. Boleh dikatakan baunya seakan citrus tetapi lebih lembut dan wangi.

CARA PENGGUNAAN

Hanya picitkan sedikit gel pencuci di tapak tangan dan gosokkan dengan sedikit air hingga berbuih. Kemudian sapu keseluruhan muka. Oleh sebab buih yang lembut dan ringan, kita tak perlu pun nak beriya bilas buih tu dengan air. Hanya dua ke tiga kali bilas muka dah pun bersih. Dap-dap muka dengan tuala kering, siap! 


Hasilnya boleh rasa betapa segarnya kulit muka lepas tu. Bau dia pun sangat menenangkan.

Moha dah gunakan pencuci muka ni selama beberapa hari setiap pagi dan malam. Setakat harini, tiada sebarang masalah radang dan sebagainya. Kadangkala bila muka terasa gatal merenyam akibat habuk selepas menyapu atau ketika berpeluh, Moha akan cuci muka dengan pencuci muka ni. Alhamdulillah, hilang rasa gatal tu. Leganya rasa… tak sabar nak tengok hasil penggunaan selepas sebulan. Manalah tau kan, kulit jadi lagi lembut macam kulit bayi? Hihihi…


Sebagai pengenalan, harga untuk satu tiub Clay Soap-Free Purifying Gel ni adalah RM29.00 sahaja. So, korang cepat-cepatlah grab dan rasakan sendiri hasilnya.


Layari website rasmi Azymacare  http://www.azymacare.com/ untuk dapatkan Clay Soap-Free Purifying Gel ni dan juga maklumat lain ye.

Keropok Lekor Viral Pontian Over Sedap

Assalamualaikum…..

Moha ni kalau pasal keropok lekor, memang tak tolak punyalah! Kiranya ni salah satu makanan febret Moha sejak dari kecil lagi. Masa kat sekolah dulu, kalau duit belanja tu tak mencukupi, Moha lebih rela beli keropok lekor berbanding nasi lemak. Kalau duit cukup, beli dua-dualah.. haaa.. nasi lemak kat kantin sekolah sedap oooo!! Sambal dia tak pedas, tak manis sangat.. secukup rasa la kata orang. Kalau ada telur goreng yang garing tu lagi best! Tapi tak boleh gak lawan keropok lekor. Itu pilihan wajib! Hahaha…

Seronok betul Moha masa arwah mak meniaga jual cendol, ABC, rojak petis, goreng pisang, cucur udang dan keropok lekor. Hari-hari dapat makan keropok lekor percuma. Suka! 

Masa Moha dan suami meniaga di pasar malam pun keropok lekor juga jadi pilihan menu kitorang untuk dijual selain rojak buah. Alhamdulillah, jualan laris setiap hari. Ramai juga peminat keropok lekor ni rupanya.

Keropok lekor ni juga penyelamat masa Moha mengandungkan Amsyar dulu. Masa morning sickness tu memang tak lalu nak makan. Mujur boleh makan keropok lekor. So makan tu jelah pastu minum air kelapa setiap hari sampailah alahan tu hilang.

Setiap kali ke pasar malam, mesti nak beli keropok lekor buat stok kat rumah. Haa.. nampak tak betapa minatnya Moha dengan keropok lekor ni. 

Sesekali bila rajin dan cukup bahan, Moha buat sendiri keropok lekor. Syok betul dapat makan keropok lekor yang dah siap rebus tu. 

Baca juga : Keropok Lekor 3 Bahan

Sampailah sekarang ni bila anak saudara Moha sendiri pun dah mulakan perniagaan keropok lekor di Pontian, lagilah Moha suka! Senang lepas ni nak topup stok. Tambahan lagi resepi yang dia gunakan memang ngam sangat dengan citarasa Moha. Keropoknya tak liat, takde tulang ikan, senang cerita rasa dia memang padu lah!


Lagi seronok bila dia pos keropok tu harini, esoknya dah sampai ke rumah Moha. Alhamdulillah rezeki Moha setiap kali order je, penghantaran dari Pontian ke sini secepat itu. Tapi kalau musim perayaan, lambat jugalah. Itu tak dapat nak dielakkanlah kan. Jadi Moha akan order lebih pada hari biasa untuk buat stok. Simpan dalam freezer supaya tahan lebih lama. 


Bila nak goreng, just defrost je. Tak payah nak potong-potong lagi dah sebab keropok dah siap dipotong sebelum dibungkus. Senang betul kerja.. lagi senang bila sos pencicah homemade yang sedap tu pun ada disediakan sekali. Fuh… Suka giler! 


Alhamdulillah keropok Ummumi Foods ni dah pun sampai ke seluruh Malaysia. Penggemar keropok di Singapura pun tak putus mengorder. Semoga Ummumi Foods terus maju sampai bila-bila. 

Ok kat bawah ni Moha letak sekali link kalau korang nak order keropok ni. 

Whatsapp : Ummumi Foods


Facebook: Ummumi Foods

Oryn Skincare Produk Tempatan Berasaskan Vitamin C Juga Sesuai Untuk Remaja

Assalamualaikum.....


Siapa je yang suka muka ada jerawat kan? Moha memang tak suka sebab kalau dah kena, lambat betul nak baik. Kesan parut tu susah nak hilang.



Tapi sekarang ni bila tengok muka Haziq dah mula diserang jerawat, alahai.. tak boleh biarkan ni! Tak hensemlah anak mama nanti! Kulit muka pun nampak kusam je.... hmm.. Budak lelaki ni biasalahkan.. mana peduli sangat bab penjagaan muka ni. Jadi sebagai ibu, Moha kenalah buat sesuatu. Untuk Haziq, Moha bagi dia guna 3 produk rangkaian dari Oryn Skincare ni.



1. ORYN Hydrabright Gentle Cleanser 

Terhasil dari formula Low Foam Formulation yang menghasilkan kurang buih ketika digunakan untuk mengurangkan kekeringan pada kulit. Dapat membantu membersihkan kulit, mengurangkan hidrasi dan mencerahkan kulit wajah.  

Produk ni merupakan produk tempatan yang mengandungi manfaat seperti : 

  • Vitamin C – membantu mencerahkan tona kulit wajah serta mengurangkan jerawat pada kulit.  
  • Natural Phyto – membantu mengurangkan kerosakan pada kulit wajah dan kerengsaan pada kulit yang sensitif
  • Niacinamide – membantu mengecilkan liang pori, mengurangkan masalah jerawat dan bantu menyelesaikan masalah kulit rosak.
  • Sodium Hyaluronate + Panthenol – membantu mengekalkan kelembapan kulit, mengembalikan kekenyalan kulit dan mengelakkan kulit wajah dari kekeringan.
  • Saccharide Isomerate –  membantu  memberikan kelembapan yang berpanjangan pada kulit.



2.
 
ORYN Hydrabright Moisturizer 5 dalam 1 

Pelembap kulit ini mampu memberikan kelembapan yang berpanjangan pada kulit, mengurangkan tanda-tanda penuaan dan  juga mencerahkan kulit serta digunakan sebagai : 

  • Moisturizer – melembapkan kulit
  • Serum – mencerahkan kulit
  • Primer – sebagai foundation sebelum menggunakan make-up
  • Anti Wrinkle – mengurangkan tanda-tanda penuaan dan kedutan di kulit
  • Night Cream – membantu menyuburkan kulit
ORYN Hydrabright Moisturizer ini mengandungi :
  • Vitamin C – mencerahkan kulit dan membantu kulit jerawat
  • Sodium Hyaluronate + Panthenol – mengekalkan kelembapan kulit
  • Niacinamide – mengecilkan liang pori dan mengurangkan masalah jerawat
  • Saccharide Isomerate – membantu melembapkan kulit sehingga 12 jam
  • Natural Phyto – mengandungi tumbuhan Comfrey dan Aloe Vera untuk membantu memperbaharui kulit dan mengurangkan rengsa pada kulit sensitif
  • Hexapeptide – membantu mengurangkan tanda penuaan, berfungsi hampir sama dengan Botox tetapi lebih selamat.



3. ORYN Clear Gel (Untuk Jerawat) 

Moha suka serum ni sebab selain berasakan vitamin C, ianya juga menyerap dengan cepat dan selesa dipakai.  Diformulasikan khas untuk membantu menghilangkan jerawat dan cela pada kulit wajah.


Serum ini mengandungi :
  • Vitamin C – membantu mengurangkan cela, mengawal penghasilan sebum dan mencerahkan titik gelap pada wajah.
  • Silanediol Salicylate – membantu mengatasi masalah jerawat
  • Ekstrak Aloe Vera – mengekalkan kulit berseri dan segar
  • Niacinamide
  • Allantoin



Cara Penggunaan
Mula-mula pam sedikit gel ORYN Hydrabright Gentle Cleanser di tapak tangan, titikkan sedikit air dan gosok sehingga berbuih barulah disapukan ke muka, bilas dengan air bersih dan lap muka sehingga kering dengan tuala.




Kemudian picitkan sedikit ORYN Clear Gel  di hujung jari dan sapukan di bahagian yang berjerawat atau jeragat. Sesudah itu barulah sapukan krim ORYN Hydrabright Moisturizer 5 dalam 1. 




Hasil penggunaan konsisten iaitu 2 kali sehari, kulit Haziq nampak semakin baik.




Untuk dapatkan produk ni, korang boleh terus layari website atau media sosial ORYN Skincare ye…


Facebook: ORYN Skincare

Instagram: @orynskincare

Jaga Kebersihan Badan dengan Gel Mandian Tanah Liat AZYMA CARE


Assalamualaikum..

Sekarang ni cuaca agak panas. Duduk kat dapur sekejap je pun boleh berpeluh. Fuh.. memang tak tahan. So, lepas siap je memasak, memang terus mandilah jawabnya. Lebih-lebih lagi tengah pandemik sekarang ni. Memang penting sangat jaga kebersihan diri.  Sebagai langkah berjaga-jaga, selain menggunakan hand sanitizer, Moha sekeluarga juga menggunakan Clay Body Wash Azyma Care untuk mencuci tangan dan membersihkan seluruh badan semasa mandi. Uish.. lega dan segar je rasa badan lepas tu. 

Bau Gel Mandian Tanah Liat Kaolin AZYMA CARE dengan Formulasi Terbaharu ni memang best. Badan terasa lebih segar dengan gabungan haruman ektrak bahan botani.


5 BAHAN UTAMA

Tanah Liat Kaolin - Tanah Liat Kaolin asli yg bermutu tinggi khusus untuk penjagaan kesihatan semua jenis kulit. Juga mampu menyerap lebihan minyak di kulit muka dan badan menjadikan kulit lebih halus dan lembut.

Chamomile - Chamomile secara semulajadi menjadikan kulit yang terasa lembut, bersih, sihat, dan juga boleh melegakan keradangan pada kulit.

Lavendar Oil - Aroma kesegaran lavender memberi kesan yang menyenangkan pada tubuh dan secara semula jadi melegakan ketegangan.

Timun - Mengekalkan penghidratan air dalam kulit dan membantu badan membuang toksin secara semulajadi dan mengekalkan kulit yang sihat.

Lidah Buaya - Termasuk beta karotena, vitamin C dan E yang boleh membantu meningkatkan kesihatan semula jadi kulit dan mengekalkan kesegaran kulit dari terhidrat.


Sesuai dengan tagline yang ada di botolnya “BODY ODOR REMOVER”, bau badan memang terbukti hilang selepas menggunakannya. Maklum jelah bila badan dah berpeluh tu kan, lagi-lagi kalau lepas memasak tu.. melekat segala bau sambal dan sebagainya bercampur pula dengan bau peluh.. esh.. Moha sendiri pun tak sanggup bau, apatah lagi orang yang duduk di sebelah.. jadi lepas guna gel mandian Azyma Care ni, takdelah risau lagi pasal bau badan. Malah terasa lebih segar.


5 KELEBIHAN AZYMA CARE CLAY BODY WASH

Antara kelebihan Azyma Care Clay Body Wash ni,

  1. Mencerahkan kulit 
  2. Melembabkan kulit 
  3. Menghilangkan parut kudis dan luka
  4. Menyembuhkan luka, menghilangkan rasa gatal dan melegakan rasa gatal/sakit akibat gigitan serangga
  5. Menghilangkan masalah bau badan secara efektif

Azyma Care Clay Body Wash merupakan produk hasil keluaran syarikat 100% bumiputra Islam di Malaysia dan mempunyai Ahli Penasihat Syariah yang nemantau perjalanan dan produk syarikat bagi memenuhi piawaian halal dan berlandaskan syarak serta mendapat pengiktirafan dari pakar kulit dan mendapat "Dermatologist Tested", "Mild and Gentle" dan "Suitable For Sensitive Skin".


MASALAH KULIT SENSITIF DAN GATAL

Setiap kali berpeluh, jika Moha lewat mandi pasti akan timbul ruam di kawasan tertentu kulit Moha. Kulit Moha memang jenis nipis dan mudah luka. Bila terkena ruam gatal ni, nak garu sangat tak boleh. Nanti kulit luka, jika luka bertambah pula rasa pedih. Sudahnya ruam makin merebak dan luka lambat sembuh. 

Sebab tu Moha suka guna Azyma Care Clay Body Wash ni. Bila kulit terasa gatal je, Moha akan sapu sedikit body wash ni di kawasan gatal tu dan biarkan sekejap sebelum dibilas bersih dengan air. Hasilnya, rasa gatal tu pun hilang dan ruam berkurangan. 

Sama juga kesnya bila Amsyar kena gigit nyamuk. Dia ni suka main di luar. Pantang betul bila tengok kita menyapu di laman. Masa tu jugalah dia nak join sama. Ha memang jadi mangsa gigitan nyamuklah! Mulalah merengek gatal sana gatal sini. Jadi solution terpantas nak hilangkan rasa gatal tu, Moha mandikan je dia dengan body wash ni. Dia pun suka sebab buih sabun tak memedihkan mata dia selain dapat menghilangkan rasa gatal gigitan nyamuk tu.

Walaupun sekarang ni kita duduk di rumah je, jangan ingat tak perlu mandi ye! Zaman sekarang ni kita tak tau apa jenis kuman yang ada dalam udara, debu dan sebagainya. Kalaulah kita boleh nampak kuman-kuman tu dengan mata kasar kita ni, huh.. tak taulah nak kata apa! Tambah dengan masalah Covid-19 ni, lagilah kena jaga kebersihan diri. Jadi, rajin-rajinlah mandi. Nak lagi bersih, gunalah Gel Mandian Tanah Liat Azyma Care. Confirm  puas hati!




INGIN MENJADI USAHAWAN ONLINE DENGAN PENDAPATAN TANPA HAD??? 

Anda tiada sebarang modal? atau
Anda mempunyai sedikit modal? atau
Anda ingin mencari wang tambahan? atau
Anda mencari pekerjaan sampingan? atau
Anda ingin menceburi bidang perniagaan sepenuh masa?

Jika jawapannya 'YA', anda patut hubungi 010-5550647 (Faten) dan 03-27026593 & 03-27026592 (waktu pejabat sahaja)

Basic + Commission tanpa had.

Bahan pemasaran, Handphone dan latihan disediakan. 

Layari www.azymacare.com