Suka diorang KBBA9 bagi duit raya!



Assalamualaikum.. 

Harini dah pun raya ketiga.. so, rasanya cukuplah menu raya.. harini kita masak nasi campur pula. Nak masak lauk apa ea? Hahaha.. sindrom surirumah yang satu ni payah betul nak hilang. Tiap kali nak masak mesti termenung dulu.. tu belum masuk part plan nak masak lain end up masak lain lagi tu.. huhu

Eh, sebenarnya nak cerita.. hari raya bagi mak-mak memang fikir pasal hidangan raya lah yang utamanya. Tapi bagi anak-anak pula, selain dapat jumpa saudara-mara, mestilah nak duit raya! Memang dinantikan sangat saat dapat duit raya tu. 

Tapi raya kali ni diorang sedih sikitlah. Tak dapat beraya rumah ke rumah kumpul duit raya. Moha masa kecil dulu pun sedih juga kalau tak dapat duit raya ni. Kena pulak abang-abang dok tayang duit raya diorang lagi banyak dari Moha. Haa memanglah banyak! Diorang beraya sampai kampung sebelah! Moha mana boleh pergi jauh-jauh. Mak tak bagi...

Sekarang bila turn anak-anak pula, Moha pula tak bagi diorang beraya sendirian.. tak berani nak lepaskan diorang beraya jauh-jauh. Risau.. zaman sekarang tak macam dulu.. 

Diorang pun ada juga mengeluh. Tambahan pula tahun ni tak dapat beraya ke rumah saudara-mara. Raya.. tapi macam tak raya... ala kesiannya..

So tadi mamanya ni pun sampaikanlah sampul duit raya ni amanat dari team blogger KBBA9 (Kelab Blogger Ben Ashaari) kat diorang. Amboi, memasing senyum meleret ok! Hihi.. seronoklah tu! Alhamdulillah.. tiap tahun team KBBA9 tak pernah lupa bagi duit raya kat anak-anak ahlinya. Terima kasih KBBA9


No comments