Puas hati pergi Expo Halal Malaysia 2019

January 25, 2019 Mohaz Sue 26 Comments



Assalamualaikum…

Malaysia Halal Expo 2019 telah dirasmikan semalam oleh Menteri Pembangunan Keusahawanan, Datuk Seri Mohd. Redzuan Yusof. Turut hadir bersama ialah Kedutaan Jepun ke Malaysia dan  Pengarah Bahagian Pasific dan Asia Kementerian Ekonomi, Perdagangan dan Pelaburan Jepun. 

Tak nak ketinggalan, seawal 9 pagi Moha dah gerak ke Kuala Lumpur Convention Centre. Alhamdulillah, sepanjang jalan tak jem jadi cepatlah kitorang sampai. 

Sampai je di sana, tengok ramai yang dah berkerumun depan pintu hall. Rupa-rupanya diorang tengah mendaftar untuk dapatkan pass masuk guna handphone.  


Pendaftaran sekarang dah makin canggih tau. Tak payah nak tulis-tulis nama atas buku lagi dah. Cukup ada handphone dan line internet. Kalau ada aplikasi barcode scanner lagi bagus. Imbas je QR code yang ada kat board tu nanti automatik skrin telefon masuk ke bahagian pendaftaran. Kalau takde aplikasi tu, login masuk kat mhe.1reg.my je dan ikuti arahan seterusnya.

Isilah kategori korang datang sebagai pengunjung biasa ke, usahawan ke atau wakil media. Isi semua maklumat yang diperlukan dan hantar. Sekejap je nanti korang akan terima email pengesahan dan kod QR untuk cetak pass masuk di kiosk yang disediakan. Untuk pass anak-anak, tak perlu daftar ye.. ada kaunter khas disediakan untuk dapatkan pass yang sama. Kalau tak faham, jangan risau. Ada ramai staff yang akan bantu. 

Eh, tak payah bayarlah! Masuk adalah PERCUMA! Daftar tu cuma untuk rekod expo sahaja ye. Haaa.. tampallah pass tu kat baju, tudung atau mana-mana bahagian yang mudah dilihat. Dah boleh masuk dan merondalah sampai pukul 6.00 petang.

Fuh, rambang mata bila dah masuk ke dalam. Ada banyak booth yang diatur kemas, bersih dan tersusun dengan lorong laluan yang lebar, mudah kita nak cari dengan pelbagai jenis produk makanan dan minuman termasuk booth selebriti. 

Semuanya sedap-sedap dan ada diantaranya produk yang unik dan baru di pasaran. Pastikan sebelum masuk tu korang dah sediakan duit secukupnya ye. Kang menyesal tak cukup duit nak beli barang..huhu..

Booth-booth untuk membantu usahawan seperti institusi kewangan dan SME Corp Malaysia pun ada. Masa inilah kalau korang nak ambil peluang untuk mulakan perniagaan atau kembangkan lagi perniagaan korang. Rajin-rajinlah bertanya sebab ada peluang usahasama untuk jadi agen atau stokis produk mereka, atau hasilkan produk korang sendiri dengan tunjuk ajar dari mereka berdasarkan pengalaman mereka sehingga berjaya ke tahap sekarang ni. 

Pengunjung yang datang ke sini bukan hanya dari warga Malaysia, malah ada juga wakil dari luar negara. Jadi tema expo kali ni iaitu  'Malaysia ke Jepun untuk Olimpik 2020', sangat bagus dan boleh diibaratkan sebagai memberi peluang kepada pengusaha  tempatan samada kecil mahupun sederhana bagi mengetengahkan produk mereka ke peringkat pasaran antarabangsa. 

Esok expo akan berakhir ye. Jadi pastikan korang tak lepaskan peluang keemasan ni ea. 

26 comments:

Home ownership is more expensive than you think

January 21, 2019 Mohaz Sue 1 Comments



Purchasing your first ever property in Singapore is a significant milestone especially for young Singaporean adults. Planning to buy a BTO and step into another milestone in life? There are many properties available in Serangoon that you can check them out. You often hear about people complaining about the huge expenses they spent after buying a home. With so many factors to consider before buying your first property in Singapore, this article will tell you how home ownership is more expensive than you think.

First of all, the cost of owning a home is more than its selling price. Think about the costs that you have to bear after paying the huge amount for down payment:

1. Renovation cost

After getting the keys to your home, the first thing that comes to your mind will be home renovation. And home renovation might cost more than what you expect, even if it is only a basic simple renovation. There are lots of renovation items that will cost you a lot after you itemize them, such as the lighting fixtures, curtains, air conditioners units, bathroom accessories, electrical works, window grills, cement screeding, painting, haulage fee and more micellaneous fee that will add up to a huge amount after you are done with the renovation. Sure you are allowed to take those articles with title “renovating your home with less than $30,000” for reference, but do read article like this with a pinch of salt as most of them do not include furnishing costs such as the beautiful furniturethat you see from the article. In addition, simple fixutre such as the lighting is not included in their renovation costs as well.

Therefore, do set aside of $50,000 at least for the renovation of your entire home, or at least $70,000 if you plan to follow the renovation from the articles that you have read online.

2. Interest cost

Let us assume a case scenario. Let us say if someone buys a HDB flat at $400,000 and has paid a 10% down payment, which is equivalent to $40,000. After paying the down payment, the buyer will still need a loan of $360,000. Assuming the buyer is taking a 20 years loan with soa loan interest rate at 2.6% per annum, the total cost of the home is more than just $400,000. The table below will show you how it works out to more than $400,000.
Based on the table above, a HDB flat with $400,000 selling price would cost you approximately $500,000 after you include the bank interest cost, but not including the renovation cost.

3. Opportunity cost

Bear in mind that the moment you buy a house or a condominium in Bukit Batok, you are actually letting go some good opportunity that might be even better than owning a home. This is one of the few options that people will ever consider when they purchase a property in Singapore. Most Singaporeans have failed to realize that the huge amount of money they spent in buying a property could have been used to generate returns if they were to invest in other investing channels.

Based on the scenario mentioned above, let us say if the home buyer uses the renovation cost of $50,000 and down payment of $40,000 in the Singapore Savings Bond, a risk free asset, with a 2.5% return per annum. Assuming the home buyer uses the $90.000 for the investment with 2.5% annual return, the home buyer would have a total of $147,475 after 20 years including the compounding interest. In addition, if the home buyer uses the additional $1,925 that is meant for monthly loan repayment on the the same investment with 2.5 annual return, the home buyer will then have a whooping $598,626 after 20 years. That being said, if the home buyer spends the money on investment instead of purchasing a property, he will then have a total of $598,626 after 20 years.

Do bear in mind that you the cost of buying a house is not only $400,000 as there is also renovation cost to take into account. Therefore, it would be a total of $552,000 and that would be the actual cost of buying a house, not including maintenance fee. That being said, the home buyer should not be too happy when he is able to sell the house for $600,000. Think of the opportunity cost that he has missed out on when buying a house. A total of $746,101 could have been his if it was not because of buying a house. Of course, if the home buyer bought the house for investment purpose, meaning to say, renting it out, that will then be a valid reason in arguing that it will have a higher return as compared to investing in risk free assets.

In conclusion, owning a property is still considered a great financial decision, especially to young working adults in Singapore. However, do bear in mind that owning a house is actually more expensive than what most people expect.

1 comments:

Omar dan Hana pikat hati anak minum susu Lazz

January 20, 2019 Mohaz Sue 2 Comments



Assalamualaikum...



Memandangkan susu Lazz haritu dah nak habis, Moha buatlah pesanan dengan www.lazzdelivery.com



Senang sangat tau nak beli susu Lazz ni.. order je nak perisa yang mana. Ada 3 jenis perisa susu Lazz yang kita boleh pilih untuk anak-anak iaitu perisa asli, perisa kurma dan perisa coklat kurma. Nanti konsultant Lazz yang berhampiran dengan tempat tinggal kita akan hantar susu tu ke rumah. Sukanya lahai... Tak payah nak tercari-cari dah kat mana ada jual. Tau tak siapa yang paling happy bila Encik Lutfi (konsultant Lazz), hantar susu kat rumah ni? 



Ni haaa orangnya! Siap bawak baring! Isk isk isk.. jangan bawak tidur sudahlah dik. Huhuhu..

Lazz susu kambing memang jadi pilihan utama Moha sekarang untuk anak-anak. Hanya yang pernah consume susu ni je yang tau feel tu macamana tau. 


Antara sebab Moha pilih susu Lazz untuk anak-anak ni selain rasanya yang sedap, tidak hamis.. juga sebab sejak minum susu Lazz ni, tak pernah sekalipun diorang ni kena apa-apa alahan. Sistem penghadaman diorang pun baik sepanjang minum susu Lazz sebab susu ni mudah dihadam. Yang penting, tak perlu nak pening kepala beli susu ikut peringkat umur lagi dah sebab susu Lazz ni satu keluarga boleh minum. Senang kerja Moha! Tak banyak dah bekas nak guna buat simpan susu.. heee
Sebelum Moha pilih susu Lazz ni, ada juga cuba bagi Amsyar susu formula lain. Tapi Amsyar tak berapa nak minumlah. Susah betul nak habiskan segelas susu. Terpaksalah Moha yang habiskan. Esh.. pelik laa rasa susu formula anak umur 3 tahun ke bawah ni.. huhu.. tak lalu nak telan. Suruh Haziq dan Amar minum pun diorang tak mahu. Terpaksalah Moha olah susu tu masuk dalam adunan kek ataupun roti.. takkan nak buang pulak kan? Sayang... Sejak dah minum Lazz, memang tak beli dah susu lain.

Susu kambing Lazz ni berasaskan orgamilk (organic + milk). Senang cerita susu kambing Lazz ni, susu kambing segar dari ladang yang diperkaya  dengan mineral alkali dan diserbukkan, kemudiannya digabungkan dengan pati kurma yang berkualiti tinggi membekalkan tenaga kepada anak dan menjadikan mereka lebih fokus bila belajar. 

Kandungan laktose dan gula juga sangat rendah berbeza dari susu lain yang mana tersangatlah bagus untuk kesihatan anak-anak. Tau kan bahaya kalau anak-anak terlebih gula ni.. 



Bayangkanlah dulu Moha terpaksa buat macam-macam cara nak pastikan Amsyar dapat khasiat tambahan daripada susu selain susu ibu. Yelah, dia kan dah 3 tahun. Manalah cukup nutrisi kalau nak harapkan susu badan je. 

Susu kambing Lazz ini dapat meningkatkan imunisasi badan anak dan kandungan kalsiumnya mudah diserap, sangat baik untuk tulang dan gigi. Susu ini juga sesuai untuk anak-anak yang menghidap ekzema tau. 


Sejak Lazz dah berkolaborasi dengan Omar dan Hana dan letak gambar watak-watak terkenal ni di kotak susu Lazz, lagi seronoklah Amsyar nak minum susu. Bangun pagi je dah mintak susu Lazz Omar Hana tau! Haaa.. seronok betul rasa.. dia pun semakin ceria sekarang dan banyak mencontohi sifat baik yang Omar Hana tunjukkan. Alhamdulillah... Kurang dah tantrum dia. 



Korang nak order juga? Jom order sekarang dengan whatsapp ke 018-2777290 atau layari 



Website : 

Facebook : 


Sebelum tidur, minum susu Lazz Kurma dulu..


2 comments:

PONS EXTRA VIRGIN OLIVE OIL Pilihan Terbaik untuk Kulit Melecur

January 08, 2019 Mohaz Sue 3 Comments



Assalamualaikum..


Tentu ramai dah tahu tentang kebaikan menggunakan minyak zaitun dalam kesihatan samada diminum, dicampur dalam masakan atau sebagai sapuan pada kulit dan rambut. Moha sendiri berminat menggunakan minyak zaitun sejak terpengaruh dengan rancangan masakan luar negara yang lebih mengutamakan penggunaan minyak zaitun berbanding minyak masak biasa yang digunakan di Malaysia.

Harga mampu milik hanya RM25 sebotol (250ml). 

Extra virgin olive oil PONS adalah produk semulajadi yang bebas dari pewarna tambahan atau bahan pengawet. Minyak premium dengan rasa yang berbeza dari minyak zaitun biasa, mempunyai ciri yang beraroma segar dan kaya dengan vitamin E. Minyak yang didapati dari buah zaitun Arbequina segar yang dipetik dan dipilih secara manual dan mekanikal, memberikan hasil yang berkualiti tinggi diproses dan dibotolkan di Spain. 

Diantara Ciri Ciri Produk PONS ialah:

*First Cold Pressed. 

*Dari Beberapa Jenis Pokok Zaitun Terpilih. 

*Dengan Kandungan Acidity kurang dari 0.25%. 

*Pengiktirafan Organic EU dan USDA Organic. 

*Pensijilan Halal oleh Badan Diiktiraf JAKIM. 

*Pensijilan Standard ISO, Kosher dan EcoCert dari Badan Pengiktirafan Dunia. 

*Dihasilkan khas untuk kegunaan bayi berusia 6+ bulan, kanak-kanak 3+ tahun & Dewasa. 

*Dari Syarikat Pengeluar Minyak Zaitun Terbesar di Spain. 

*Diedarkan dilebih 140 buah Negara di Dunia. 

*Di Proses Secara Traditional menggunakan Batu Giling. 

*Dibotolkan dengan Nitrogen Injection menggunakan Botol Kaca Hijau Anti Ultra Violet. 

*Pilihan penggunaan Botol Aluminium yang dapat menyekat Cahaya 100% adalah pilihan Terbaik bagi Pembotolan Minyak Zaitun. 


PONS Extra Virgin Olive Oil memenuhi ciri-ciri minyak zaitun tulen dan berkualiti. Ini kerana PONS Extra Virgin Olive Oil dibotolkan dalam botol kaca gelap atau aluminium. Botol berwarna cerah tidak sesuai untuk minyak zaitun kerana kandungan khasiat akan hilang disebabkan oleh Proses Photo Oxidation kerana terdedah cahaya UV. Manakala botol plastik pula kandungan bahan kimia yang ada di dalam plastik akan bertindak balas dan bercampur dengan minyak zaitun.

Pilihan penggunaan Botol Aluminium yang dapat menyekat cahaya 100% adalah pilihan terbaik bagi Pembotolan Minyak Zaitun.


Rasa minyak zaitun yang ringan dan beraroma buah zaitun segar, tidak merubah rasa hidangan sebaliknya menambahkan rasa sedap 


Penambahan PONS dalam masakan dapat mengubah hidangan biasa menjadi sesuatu yang istimewa dan juga berkhasiat dengan penggunaan setiap hari dalam semua jenis makanan. Samada untuk diminum, memasak, menggoreng ataupun sebagai bahan tambahan dalam sos untuk hidangan salad. 

PONS EXTRA VIRGIN OLIVE OIL FOR BABIES


PONS EXTRA VIRGIN OLIVE OIL FOR BABIES ni bertekstur ringan dirumus khas untuk bayi bawah 3 tahun macam Amsyar. Sangat bagus untuk sapuan pada kulit terutama selepas insiden kemalangan yang menyebabkan kulit dia melecur tahap 3 akibat terkena air panas September tahun lepas.


Apa yang Moha perasan, Amsyar takkan mengelak bila Moha nak sapukan minyak zaitun ni pada kaki dia setiap kali lepas mandi. Malah kadangkala bila dia berasa tak selesa, dia sendiri akan ambil botol hijau Pons yang comel tu minta Moha sapukan. Tak macam masa mula-mula keluar wad dulu bila nak sapu krim untuk melecur je, dia dah lari menangis mengelak bagai nak rak. Mungkin krim tu buat dia tambah tak selesa.


Alhamdulillah, sejak sapu minyak zaitun ni, kulit Amsyar tak menggelembung lagi dah apabila dia garu. Luka semakin cepat kering dan yang penting, dia tak rasa gatal dibahagian luka tu. Lega rasa hati bila dah mula nampak perubahan pada kulitnya. Doktor ada juga sarankan kami amalkan campur olive oil dalam makanan dia selain sapu dan urut bahagian kulit yang melecur tu dengan minyak yang sama. Ini bertujuan untuk melegakan rasa perit dan gatal kesan dari melecur. 


Bila Moha cuba sapu baki minyak yang ada pada tangan ke kulit Moha selepas mengurut Amsyar, rupa-rupanya PONS EXTRA VIRGIN OLIVE OIL FOR BABIES ni memberikan rasa sejuk pada kulit selain melembabkan dan menghilangkan kegatalan. 


Malah mampu menyembuhkan luka, ruam dan memudarkan parut jika digunakan secara kerap. Oh, patutlah Amyar 'serah diri'. Best rupanya rasa bila kulit disapu minyak zaitun ni. Tak melekit langsung.. makin lama diurut, minyak akan meresap ke dalam kulit dan menjadikan kulit semakin lembut.

RM45 sebotol (250ml). 

Khasiat dan faedah menggunakan minyak zaitun:

*Membekalkan sumber vitamin E 

*Merangsang pertumbuhan tulang 

*Menyumbang kepada perkembangan neuro-cerebral kanak-kanak 

*Membantu mencegah masalah obesiti pada kanak-kanak 

*Memberikan kesan anti-radang gastrik 

*Merawat masalah rambut bercabang, gugur dan rambut kering 

*Menjadikan kulit lebih lembut dan tidak kering 

*Merawat bibir hitam 

Nak tau lagi banyak maklumat tentang PONS EXTRA VIRGIN OLIVE OIL ni, korang boleh layari laman rasmi http://almasoudtrd.blogspot.com dan facebook Al Masoud Trading dan Pons Malaysia.

Minyak zaitun jenama PONS ni juga boleh dibeli di Al Masoud Trading Shah Alam di alamat: 

AL MASOUD TRADING
No.G-33A, Blok 5, 
Laman Seri Business Park
Persiaran Sukan, Seksyen 13
40100 Shah Alam, Selangor
Telefon: 03-55245570





3 comments:

Alam Natura ramuan semulajadi untuk kesihatan

January 05, 2019 Mohaz Sue 2 Comments



Assalamualaikum.. 


Alhamdulillah, kakak Moha dah discharge dari wad selepas beberapa hari ditahan sebab tekanan darah yang terlampau tinggi. Keputusan dari ujian yang dibuat, selain tekanan darah tinggi, kolestrol kakak juga agak tinggi. Disebabkan penyakit ni jugalah arwah mak dulu kena strok dan akhirnya terlantar atas katil tak mampu bercakap, bergerak dan makan seperti biasa lagi selama 5 tahun sehingga menghembuskan nafasnya yang terakhir.

Mungkin dulu Moha terlalu yakin yang kami adik-beradik takkan mewarisi penyakit ni. Yelah, setiap kali mengandung dulu, tak pernah kena pun darah tinggi. Darah rendah tu keraplah. Tapi bila kakak Moha tiba-tiba kena darah tinggi ni, risaulah pula. Moha tak nak kena penyakit ni!



Jadi Moha cuba nak amalkan minum jus Alam Natura ni yang mengandungi 6 bahan asli iaitu halia, bawang putih, lemon, kurma, cuka apple dan madu asli yang tinggi khasiat bagi menambah tenaga, melawan kolestrol jahat, menstabilkan tekanan darah dan juga baik untuk kesihatan jantung kita. Jus Alam Natura mempunyai rasa masam,  manis dan sedikit pedas dari halia. Sangat mudah ditelan pastinya. Jadi tak boleh nak bagi alasan lagi lah tak boleh minum dan sebagainya.

Jus diproses secara manual


Penyediaan jus Alam Natura ini diproses secara manual bermula dengan  pemilihan bahan yang berkualiti tinggi dan segar, dikupas kulit, dikisar halus dan dimasak dengan menggunakan periuk kaca bagi menjamin kualiti yang terbaik. 

Botol kaca yang cantik

Jus yang telah siap dimasak, dimasukkan sebanyak 300ml ke dalam botol kaca yang cantik dengan label Alam Natura ini supaya kualiti jus kekal berkhasiat.

Founder Alam Natura

Jus ini diolah resepinya, disediakan dan diamalkan sendiri oleh foundernya Encik Zahrul Alam yang lebih selesa dipanggil Uncle. Menurut Uncle, dia sendiri telah mengamalkan minum ramuan jus ini sejak 2 tahun lepas bertujuan mencegah dari menghidapi penyakit yang sama dihidapi oleh 5 daripada 6 orang abangnya yang ada masalah jantung. Setelah merasakan sendiri kesannya, akhirnya terhasillah jus Alam Natura ini untuk memudahkan semua orang mendapat khasiatnya.

Cara minum jus Alam Natura
Sebaiknya dijadikan amalan minum jus Alam Natura ini satu sudu besar setiap pagi dan malam semasa perut kosong, tapi kalau ada masalah gastrik, boleh diminum selepas makan. Selepas botol dibuka, simpan di dalam peti sejuk supaya jus tahan lama kerana jus ini tidak-tidak mengandungi bahan pengawet sama sekali.


Nak beli dimana?
Ok, korang boleh je terus hubungi Uncle di nombor ni, 013-329 3707. Nanti uncle akan poskan ke alamat yang korang request. Nak tengok lebih info? Boleh tengok di facebook Alam Natura  dan instagram Uncle Alam.

 *Go natural, choose Alam Natura, resepi kesihatan alam semulajadi*

2 comments:

Ikut papa pergi kerja

January 03, 2019 Mohaz Sue 2 Comments



Assalamualaikum.....

Seronok dia dapat apa yang dia nak.

Harini join suami ke pejabat Nilai Harta Consultancy di Bangi. Ada training untuk perunding hartanah yang baru. Lagipun Amsyar beriya sangat nak ikut papa dia pergi kerja. So bagilah dia merasa suasana kerja tu macamana. Kalau dia dah tau, mungkin lepas ni tak merengek nak ikut lagi dah. 

Sambil tu dapat tolong suami buat kerja sikit, Bukan kerja berat pun. Tolong fotostat je..huhu.. tapi sejak dah bertahun tinggal kerja-kerja pejabat ni, terkial-kial jugalah nak handle mesin fotostat tu. Mesin pula jenis baharu. Tambahan pula kalau nak buat salinan depan belakang.. 4-5 kali cuba baru menjadi. 

Dah agak Si Amsyar mesti bosan punya kat office ni. Tapi alhamdulillah, dia tak meragam. Lepas menyusu, dia pun tidur. Lagi mudahlah nak buat kerja. Kalau camni punya behave, next time bolehlah bawa lagi. 

Habis training dah agak senja. Singgah gerai tepi jalan beli ayam goreng dan burger yang Amsyar nak dan makan di restoran mamak sekejap. Kemudian terus balik. Tak sabar nak rehat, uish.. apesal penat sangat ni? Huhuhu... 


2 comments:

Dugaan kecil awal tahun 2019. Cepat sembuh ye Kak Ti

January 02, 2019 Mohaz Sue 0 Comments



Assalamualaikum.. 

Harini anak-anak dah mula sekolah. Amar dah masuk darjah 6. Nak UPSR la nanti tu. Alhamdulillah, senang je dia bangun pagi tadi. Takdelah mama jadi tarzan bukit terjerit-jerit suruh bangun..huhu.. 

Elok Amar dah pergi sekolah, baru tergerak hati nak tengok handphone. Allah... Rupanya kakak Moha pula dimasukkan ke wad. Jadi terpaksalah tinggalkan Haziq uruskan diri sendiri nak ke sekolah petang nanti.

Disebabkan nak cepat ziarah kakak di KPJ Shah Alam, tak sempatlah Moha masak untuk diorang ni. Jadi cara termudah, Moha orderlah set lunch dari group whatsapp tu. Sebelum confirm order tu, Moha tanya dulu.. boleh tak hantar pukul 11? Bila yang menjual kata boleh, teruslah Moha order. Bayaran pun Moha dah transfer. Senang kalau dia dah datang hantar set lunch tu, tak payahlah Haziq nak hulur duit lagi.

Tapi disebabkan runner tersesat (salah jalan), tak dapatlah Haziq makan dulu sebelum ke sekolah sebab van sekolah dah sampai. Agak terkilan la juga. Hmmm.. takpelah. Penjual pun dah berkali-kali mintak maaf. Duit yang dah transfer tu Moha suruh dia simpan dulu untuk order yang akan datang. Takpelah, tak semua yang kita rancang akan jadi ikut kehendak kita. 


0 comments:

2018 tinggal kenangan

January 01, 2019 Mohaz Sue 2 Comments



Assalamualaikum...

Harini bermulanya tahun 2019.. alhamdulillah, masih lagi diberi kesempatan meneruskan kehidupan. Selamat tahun baru kepada semua yang membaca blog mohazsue.com ni. Terima kasih tak terhingga❤️❤️❤️.


2018 yang berlalu banyak meninggalkan kenangan manis dan pahit dalam kehidupan Moha sekeluarga. Pasti korang pun sama kan? Itulah keseimbangan yang telah diatur olehNYA. Tidak sesekali Moha persoalkan apa yang telah terjadi. Mungkin inilah ujian buat kami supaya kami tidak terus terleka dengan hal duniawi.

Semoga pengalaman lalu lebih mematangkan kita dan menjadikan masa depan lebih baik dari sebelumnya.

2 comments: