Memori Studio Jalan Ampas di Hotel Puri Pujangga Sempena Ramadhan 2018

March 31, 2018 Mohaz Sue 15 Comments




Assalamualaikum...

Alhamdulillah, Jumaat lepas Moha dapat penuhi jemputan pertama bagi tahun ini untuk menikmati hidangan preview bufet makan malam di Hotel Puri Pujangga, UKM sempena Ramadhan 2018.

HOTEL PURI PUJANGGA, UKM BANGI


Ini merupakan kali pertama Moha ke sini. Hotel yang terletak di dalam UKM ni lengkap dengan segala kemudahan bagi keselesaan pengunjung terutama keluarga pelajar yang datang melawat ahli keluarga mereka yang belajar di sini. Baguskan konsep ni?

MEMORI STUDIO JALAN AMPAS



Dekorasi di Begonia Coffee House ni berkonsepkan era perfileman melayu zaman 60-an. Ada sebuah skuter merah dihiasi lampu minyak tanah dan lampu kelip-kelip dan sebuah bangku di sudut sebelah kanan.


“Pakej berbuka puasa di Hotel Puri Pujangga akan mengimbau kembali kegemilangan era perfileman melayu yang satu ketika dahulu merupakan nadi kepada industri filem tanah air”.



JUADAH BERBUKA PUASA

Pelbagai juadah berbuka puasa yang akan disajikan di Begonia Coffee House menghiasi meja bufet dan warung-warung kecil yang pastinya memberikan lebih banyak pilihan makanan kepada pengunjung.





Hidangan bufet ini terdiri dari makanan tempatan dan juga antarabangsa. Terdapat pelbagai seleksi makanan pembuka selera yang terdiri daripada pelbagai jenis kerabu, ulam-ulaman, gado-gado, tauhu sumbat, tauhu bakar, pelbagai jenis acar dan juga sudut ‘Salad Counter’ yang menghidangkan pelbagai jenis makanan berkhasiat yang terdiri daripada sayuran salad. 


Bubur lambuk pun ada. Boleh dikatakan menu-menu wajib bulan ramadhan boleh dinikmati di sini.



Buah-buahan dan sayuran salad segar, sate, aneka kerabu, ulam-ulaman bersama sambal-sambal yang membuka selera

Kali ini dapur Chef Zahir (Sous Chef) mengetengahkan menu ASAM PEDAS CLAYPOT yang akan dihidangkan panas-panas mengikut permintaan pelanggan disamping menu eksklusif hotel iaitu KWAY TIOW DAGING, IKAN BAKAR PALEMBANG dan ROTI CANAI yang dimakan bersama SERAWA DURIAN.

Asam pedas claypot

Ikan bakar Palembang, Kway Tiow Daging, Pajeri terung, Asam pedas tetel


Serawa Durian ni menepati citarasa.. kalau tak makan benda lain, mau ulang makan ni banyak kali. Sedap!! 

Hidangan buffet adalah berbeza setiap hari dalam seminggu. Namun tetap menyajikan hidangan yang enak-enak belaka. Beberapa jenis gerai dengan aneka makanan dan pencuci mulut turut disediakan bagi memberikan lebih banyak pilihan kepada pengunjung bagi peminat KAMBING PANGGANG, haa.. kat sini pun ada tau. Inilah yang Moha ambil dulu sebelum menu-menu yang lain. Memang sedap daging kambing panggang ni dimakan bersama sos lada hitam tu. 




Kambing panggang yang dimakan dengan nasi beriyani dan dalca atau bersama sos lada hitam

PAKEJ BERBUKA PUASA


Dewasa : RM70.00 nett seorang

Kanak-kanak : RM35 nett seorang 

(6 hingga 12 tahun, percuma bagi 6 tahun ke bawah)

Baucar : RM60 nett seorang

Bermula 19 Mei 2018 hingga 13 Jun 2018 dari pukul 7.00 pm hingga 10.00 pm.

Untuk maklumat lanjut, boleh hubungi Pengurus Operasi (Khaila Khalid) :

Telefon : +603-8922 2891 / 8927 4128 / 8926 2443

Email :
khaila@puripujangga.com.my

Website : www.puripujangga.com.my

15 comments:

Kulit Bebas Jerawat Dalam Masa 2 Minggu Dengan Eucerin ProACNE Solution A.I Clearing Treatment

March 30, 2018 Mohaz Sue 16 Comments



Assalamualaikum..

Awal-awal bulan haritu muka naik jerawat pasir. Paling banyak kat area dahilah. Pori kat hidung pula agak besar dek white & black head tu. Tangan pulak tak reti duduk diam. Asyik nak kutis je jerawat tu. Geram tau! Kalau boleh masa raba kulit muka tu, taknaklah ada rasa biji-biji jerawat ni. Nak kulit licin macam kulit baby je. Gitu haaa ko... jaga muka pun malas, ada hati nak kulit lawa ye? Huhuhu...

Moha bila muka berjerawat ni pantang pandang muka kat cermin lama-lama. Bahaya! Kalau degil juga, memang tambah rosaklah kulit muka dikerjakan. Selagi tak habis semua kena picit, selagi tulah tak berpaling dari cermin tu. Tolong ea jangan tiru! Kesian kulit muka kita. Habis jadi kudis dan berparut.

Moha memang dah lama tak guna sebarang produk skincare yang ada di pasaran. Sesekali bila rajin tu adalah buat masker guna hampas tea ataupun campuran tomato dan susu tepung. Tapi bila dah naik jerawat ni, terpaksalah cari “penawar” yang boleh hilangkan cepat! Arwah bak pernah ajar tepek air kayu manis yang digesek bawah pasu untuk hilangkan jerawat tu. Bukan setakat jerawat, parut pun boleh hilang. Memang sangat berkesan. Tapi kulit Moha tak tahan. Terasa panas bahang pada kulit bila buat macam tu.

Alhamdulillah, dalam susah hati banyak jerawat tu, dapat rezeki mencuba produk Eucerin. Korang tau dan pernah guna produk Eucerin ni tak? Ok, jom berkenalan dulu...

Apa itu Eucerin?


Eucerin merupakan peneraju inovasi dalam sains penjagaan kulit yang telah dilancarkan sejak 100 tahun dahulu. Ia salah satu jenama dermo-kosmetik yang paling dipercayai di seluruh dunia, dibangunkan dan disyorkan oleh ahli dermatologi, disokong kajian terperinci dengan ujian-ujian ketat bagi menghasilkan produk penjagaan kulit yang inovatif dan efektif.

Dengan cuaca yang tidak menentu, faktor keturunan, gaya hidup dan diet pemakanan yang tidak teratur, ramai yang terpaksa hadapi masalah radang kulit dan kulit berjerawat komedon (bintik hitam, bintik putih dan bintik kecil (papul) yang biasanya muncul di dahi dan di dagu). Disebabkan hal inilah, Eucerin menghasilkan produk penjagaan kulit anti jerawat yang bukan sahaja menyuburkan kulit, malah  membantu menghapuskan jerawat dengan lembut iaitu;                                      

Eucerin ProACNE Solution A.I Clearing Treatment

Pelembab ini telah direka dan diuji khas untuk kulit berminyak dan berjerawat bagi membersihkan pori yang tersumbat, mengurangkan dan menghalang kemunculan semula jerawat, mengawal kerengsaan untuk kulit lebih licin dan sihat disamping mengekalkan kelembapan kepada kulit.

“Diformulasikan dengan bahan-bahan aktif yang terbukti berkesan, Eucerin ProACNE Solution A.I Clearing Treatment mengurangkan jerawat komedon dalam masa hanya DUA minggu tanpa mengeringkan kulit”.

Cabaran Bebas-Jerawat Eucerin 14 Hari

Hasil kaji selidik mendapati kebanyakan pengguna yang telah menggunakan produk ini bersetuju bahawa Eucerin mampu menghalang pertumbuhan jerawat baru dan mengurangkan parut jerawat hitam, mengurangkan bintik hitam, bintik putih dan jerawat yang membengkak.

Hasil kajian inilah yang membuktikan produk ini sememangnya berkesan dan Cabaran Bebas-Jerawat Eucerin 14 Hari dibuat supaya pengguna lebih yakin untuk mencuba.

Korang tak nak sahut ke cabaran ni? Kalau nak, korang cuma perlu buat 2 langkah senang ni je:

1.       Ambil gambar kulit pada hari pertama dan hari ke-14 selepas 14 hari penggunaan produk.

2.       Poskan gambar “sebelum dan selepas” korang dan kongsi pengalaman guna produk ni di Facebook dengan hashtag #EucerineProACNE.

Hadiah Cabaran

Produk Eucerin yang bernilai RM12,000 ditawarkan sebagai hadiah kepada pemenang untuk cabaran ini.

Hadiah Utama – Produk Eucerin RM5,000.00

Hadiah Kedua – Produk Eucerin  RM2,000.00

5 Hadiah Pemenang Bertuah – Produk Eucerin  RM1,000.00

Pengalaman guna Eucerin ProACNE Solution A.I Clearing Treatment

Jujur Moha katakan, Moha suka pelembab ni. Kulit tak rasa pedih, panas dan melekit langsung. Sebaliknya kulit terasa lebih lembab dan licin.  Dalam masa 4 hari, jerawat halus kat dahi semakin berkurangan. Malah parut kesan jerawat yang dipicit pun semakin pudar. Liang pori di idung juga nampak mengecil. Teruja betul! Akhirnya jumpa juga pelembab yang serasi dengan kulit Moha ni. Jatuh hati!



Dimana nak beli Eucerin ProACNE Solution A.I Clearing Treatment?

Eucerin ProACNE Solution A.I Clearing Treatment berharga RM62.00 dan boleh dibeli di farmasi seluruh negara. Untuk maklumat lanjut tentang semua rangkaian produk Eucerin ni, boleh tengok di :


atau

16 comments:

Rancangan Percutian di Thistle Port Dickson

March 27, 2018 Mohaz Sue 8 Comments


Assalamualaikum..

Cuti sekolah dah habis! Sebelum ni cuma bawa anak-anak ikut papa melawat kawasan je. Paling jauh pun ke Batu Kikir hari Isnin lepas. Cadangnya kalau sempat boleh singgah mandi di Jeram Ulu Bendul. Tapi urusan papa lewat selesainya. Maka tak dapat jugalah singgah. Mengeluh budak-budak ni. Berjam-jam duduk dalam kereta tapi akhirnya balik rumah je. Erk.. sabar jelah.. kalau duduk rumah je, lagi bosan kan? Pujuk mamanya pulak..huhu.. bertabahlah korang.

Rabu lepas, kitorang ke Putrajaya. Moha ada urusan yang perlu diselesaikan di situ. Jadi dapatlah diorang berjalan juga dan mandi di kolam Presint 9, Putrajaya tu. Sayangnya diorang dapat mandi sekejap je sebab hujan dah turun dengan lebat beserta kilat. Cepat-cepat naik semuanya kosongkan kolam tu. Takut oii!

Menangis-nangis Si Amsyar sebab tak puas main air. Alahai.. kesian betul! Hurm.. nak kena buat proposal tunjuk kat papa nampaknya ni. Cari mana lokasi yang best dan sesuai (ada kolam mandi pastinya) nak bawa diorang ni berjalan. Harap-harap luluslah! Hahaha... mama yang over sebenarnya!

2016 punya gambar. Maknanya dah 2 tahun tak pergi PD..

Sebenarnya hati tu teringin nak pergi Port Dickson (PD). Rindu bunyi ombak dan angin pantai. Nak balik ke Mersing jauh sangat, dapat pergi PD pun syukur sangat dah. Lagi best kalau dapat bermalam kat situ. Dapat juga ubat kerinduan pada kampung halaman. Betul tak? Macam lirik lagu Feminin.. 

"Angin bayu membawa diriku.. sepintas lalu ku terkenangkanmu..." 

Manalah tau, angin laut PD tu boleh sampaikan rasa rindu ni kat keluarga di sana? Kan? InsyaAllah, murah rezeki dan panjang umur, raya ni Moha balik sana.

Cari punya cari jumpalah Thistle Port Dickson Promotion Deal ni. Mudah sangatlah nak tau pelbagai info tentang hotel 5 bintang ni. Lengkap dan jelas maklumat yang disampaikan. Moha apa lagi, baca habis semua, lepas tu terus tengok gambar. Jom tengok sikit gambar yang ada dalam tu.










Whoa!! Cantiknya hotel ni! Semua yang kita perlukan ada disediakan bagi menjamin keselesaan dan kemudahan pengunjung selama menginap di situ.


Gambar ni kalau Haziq & Amar nampak, bisinglah mulut ajak ke sana. Lebih-lebih lagi kalau diorang tau diorang boleh mandi kolam dan pantai sekali. Macamni senanglah kan.. tak payah nak keluar jauh dari hotel kalau nak mandi laut juga. Lepastu ada pula playground untuk kanak-kanak. Memang seronoklah jawabnya!

Moha ada juga google pasal hotel Thistle yang bertaraf 5 bintang ni. Sajalah nak tau apa pengalaman orang yang dah menginap di situ. So far ramai yang bagi feedback positif dalam review diorang. Ramai jugalah yang nak repeat stay di situ.  Itu yang buat hati semakin berkenan. Siap dah rangka dalam kepala apa nak dibuat di sana kalau jadi pergi nanti. 

Papa tu bolehlah spendtime kat gym sementara mama layan anak-anak kat kolam. Kalau tak pergi gym, papa join kitorang sekali pun lagi bagus. Kolam mandi untuk kanak-kanak pun ada papan meluncur. Haaa Amsyar mesti seronok main kat situ nanti. Abang-abang dia jangan cakaplah! Diorang memang pantang jumpa kolam. Especially Si Haziq tu. Berjam-jam dalam kolam pun dia tak kisah. Sanggup tak makan tau selagi tak puas berendam. Mama pulak kalau nak update fb ke, ig ke, atau nak buat entry blog, memang syoklah sebab wifi pun ada disediakan. Fuh, best betul ni!

Ea,eh.. proposal belum submit dah berangan ek? Hahaha.. lulus pun belum tentu dah macam-macam dok plan ye?πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„

Rasanya hotel nilah pilihan yang sesuai untuk percutian akan datang. Harga pun berpatutan. Dekat juga dengan tempat-tempat menarik yang ada di PD ni. Alasan paling kukuh nak stay hotel ni. Jadi, apa yang disusahkan? Sesekali reward diri dan famili, apa salahnya? Kan?

Masa inilah nak cipta kenangan indah bersama keluarga tersayang yang mana lebih bermakna dari segala-galanya. Nanti bila anak-anak dah dewasa, dah sibuk dengan urusan sendiri, bukan mudah nak meluangkan masa bersama macam ni dah. Tinggallah berdua dengan pasangan. Itupun kalau pasangan masih adalah. Kalau dah takde? Tinggallah sorang diri. Haru je! Jadi kenalah hargai masa yang ada ni. Betul tak? 

Apa yang best kat PD tu?

Pergi PD takkan nak stay kat hotel je kan? Rugilah! Lagipun tak cukup kukuh pulak point nak buat proposal nantiπŸ˜…. Sebaiknya ambil 1 hari tu jalan-jalan ke tempat-tempat menarik yang ada kat situ. 

Tempat yang Moha paling teringin nak pergi kat PD tu ada 2. 3D Art Gallery dan Art Gallery Upside Down Port Dickson. Asyik tengok orang pos kat fb je, macam bestlah pulak. Mesti anak-anak teruja tengok hasil kreativiti dekat situ. Diorang ni peminat seni. Lebih-lebih lagi Si Amar tu. 

Silap-silap balik je dari galeri tu, dia pun start ambil pensel dan kertas, terus melukis. Bagus juga kan? Selain berseronok posing bergambar, dapat juga mengembangkan minda kanak-kanak dalam bidang seni dan rekabentuk. 
Sumber : www.mppd.gov.my


Selain 2 tempat ni, ada banyak lagi tempat menarik di PD ni sebenarnya. Hasil google di laman web Majlis Perbandaran Port Dickson, barulah tau apa lagi tempat-tempat menarik yang ada kat PD ni. Rasa-rasa cukup tak sehari nak melawat semua tempat ni? Mestilah tak cukup. Sebab tu kena stay lama sikit kat sini. Barulah enjoy. Badan pun tak penat sangat nak rushing ke sana-sini.


Tapi apa yang Moha suka kat PD selain pantai dan laut ni mestilah Medan Ikan Bakar. Seronok tau pilih-pilih ikan dan hidupan laut lain yang segar tu. Lepas tu pilih nak masak macamana. Uish.. sambil taip ni kecur dah dalam mulut ni terbayang rasa ikan bakar cicah air asam. Pergh! Memang best! Tu belum masuk sotong celup tepung, udang buttermilk, kerang bakar. Adududu.. macam nak pergi sekarang juga rasanya ni. Esh..

Kalau rasa tak nak makan kat situ, banyak lagi tempat makan lain di sekitar PD ni. Tinggal pilih je. Tak usah risau pasal tempat makan. Pasar malam pun meriah dengan jualan makanan yang sedap-sedap.  

Cerita pasal makan ni, lapar dah rasa. Moha makan dululah. Doa-doakan proposal Moha ni berjaya ye. Nanti dapatlah Moha ceritakan pengalaman Moha pula dalam blog ni. Ok? Stay tune!




8 comments:

Packing Tips: The Top 10 Best Travel Packing Tips

March 13, 2018 Mohaz Sue 8 Comments



While choosing the perfect luggage can be an adventure in and of itself, packing your luggage is downright an art form. Pack things right, and your vacation will be an easy breeze of light luggage. Pack things wrong and it will be a misery of excess baggage charges, strained muscles and cursing at the bewildering logic that led you to pack 5 suits for a beach resort getaway.

It doesn’t matter where your destination is, whether you are going on a trip to look for ipoh property or going for a beach getaway. Your luggage bag is not a limitless black hole. Do think about what you are bringing with you and whether you need it or not. Whether you are packing for a carry-on or a checked-in bag, when it comes to making the choice between what to leave and what to bring, the old adage “less is more” applies well.

1. Bag the Right Bag

These days, travelling light is the way to go. Unless you can’t travel without taking every single thing that you own, bring only the essentials that you need. It doesn’t matter if you swear by the durability of a hard-shell suitcase or insist on the extra pliability of soft side luggage. Either way, the key idea is lightweight and thoughtful design.

Keep in mind that your bag should be light enough when it is empty, so that it will still be easy enough to hoist overhead into the cabin baggage compartments without needing too much strength. The bag should err on the safe side of any standard carry-on size. Do remember to double check your bag dimensions before buying it to avoid any unwanted situations of forced check-in.

If you must bring a long a larger check-in bag, do remember that the bigger your suitcase the more you will put in it.

2. Do Double Duty

You might think your carry on has limited space, but fret not! It is possible to fit two weeks’ worth of clothing into a carry-on bag. All you need to do is make duds to double duty and carefully curate the items of clothing that you pack. You can turn ten items of clothing into 14 outfits if you plan it out properly. The key is that each article of clothing must be able to be worn with any other in your collection. 

Build a foundation of neutrals, i.e. black t-shirts, blue jeans, a white shirt, or khakhi slacks. Then add in pops of color in the form of sweaters, blazers or collared shirts. You can mix and match different combinations for variety. Layout everything you need on the floor and edit ruthlessly. Get rid of anything that is in the ‘just in case I need it’ category.


3. Compression and compartmentalization is key

Compression may be what makes the difference between fitting one weeks’ worth of clothing into your luggage or two. Look into compression bags. They might just be the one travel gadget that isn’t a gimmick. You can also utilize space saves and organizers to compartmentalize your items. Not only does it make everything orderly and organized, it helps save you a ton of space. 

4. Curate the footwear

You only have two feet, so keep your footwear to a minimum. In general, three pairs of varying styles of footwear should accommodate all your needs. Pack one casual pair, one athletic pair and one dress pair, and wear the bulkiest pair on board the flight. You can tailor this rule to your destination. For example, if you are going for an island vacation, you can substitute the dress shoes with flip-flops.

Pack your shoes with the soles facing the side of the luggage bag, going around the edge of the bag and leave the space in the center for clothes and other pliable items. Stuff stocks, undergarments and any other small items into the shoes to maximize space. This helps the footwear keeps its shape, and lets you use all available spaces including the small crevices.


5. Reduce gadget glut

We live in an age of gadgets galore. This however, can be cumbersome and unnecessary, especially since one smartphone can now do the job. Instead of bringing along an iThis and iThat, load up your smartphones with music and entertainment and leave the rest of it at home.

Bring along a couple of things you may need on your journey, such as a camera (if you like taking photos), power bank (to provide some needed juice during moments where you can’t find an electric source), or laptop (if you need to bring along work with you).

Don’t forget to bring a worldwide adapter plug. Otherwise, you might find yourself with tons of gadgets, but no way to charge them.


6. Tote tailored toiletries

Security regulations have relegated toiletries and grooming products to limited travel-size containers. So, leave behind the luxury items. You can expect hotels to provide lotion, soap and shampoo. Toothbrushes and toothpaste can be bought at your destination. If you do need to bring along some other personal items beyond the essentials, they can be placed into travel-size containers.

7. Go Sans Wrinkles

Ironing is such a chore, so forget about it on your travels. Reduce the need for ironing by keeping suits and other ironed clothing in plastic dry cleaning bags. When your luggage is jostled around, your garments will slide safely around in the bag and will be as smooth as it was when it was packed. If you have the budget, you can even splurge on clothing that is more resistant to creasing and hence fewer wrinkles such as a pure wool travel suit.

8. Pack Backup

If you must pack contingency items into your luggage bag, do make sure that they don’t take up the space needed for other essential items. Make sure the backup items you bring with you truly serve their purpose.

For example, you can pack a lightweight duffel that can be folded to occupy minimal space in your carry-on. If you go on a shopping spree, the bag can be filled with the items one inevitably acquires abroad and check in on your return journey.


9. Maximize Rule Allowances

Most airlines will allow passengers to have one carry-on plus one personal item (as long as it fits under the seat in front of you). Take advantage of this opportunity and bring along a backpack that can carry all your flight essentials. Electronics and chargers, valuables and travel documents should be kept here for easy access and added security. Keep the bag light so that you aren’t bogged down by extra weight when running to catch a flight or a fast-moving taxi.

10. Think tetris

The best way to fit everything into one bag, other than compression, is to fill every inch of space. You can take advantage of packing strategies such as rolling your clothes, using packing cubes or even try the bundle technique. These strategies help you maximize your space and reduce clutter.

8 comments:

Buntu nak masak apa, akhirnya beli lauk online je

March 01, 2018 Mohaz Sue 8 Comments


Assalamualaikum..

Bila setiap hari dah memasak, ada suatu ketika akan jadi blur. Tak tau nak masak apa. Bukan mengada-ngada. Bukan malas. Tapi Moha jadi "jem" duduk kat dapur bila blur tu datang. Lama menung tapi tak dapat solution pun. 

Tapi syukur alhamdulillah dapat suami yang memahami. Yelah, daripada Moha masak entah apa-apa kang, dia juga yang tak selera nak makan. Betul tak?

Macam petang semalam, nasi dah masak. Bila nak masak lauk, dok belek bawang, belek sayur, keluarkan ayam, tapi menunya tak muncul dalam kepala. Aduh, nak masak apa? Tanya Haziq, dia pun jawab tak tau. Tanya Amar, 

"Mama masak jelah apa-apa" katanya. 

"Masak air jelah camtu" jawab dalam hati. Hahaha...makan nasi dengan air panas campur garam nak? Ikut style arwah Tok Ayah. Mama ok je..huhu.

Tiba-tiba papanya tanya apa yang boleh di order online? 

"Mcdonals!"
"Dominos!"

Laju Si Amar dan Haziq jawab. Diorang memang suka sangatlah fastfood ni. Tapi tekak mama dan papa diorang ni tak terasa nak makan yang macamtu pula. Lagipun nanti nasi tak luak, sayanglah!


Moha pun capai handphone dan tengok group Makanan Semenyih/Kajang di whatsapp. Mula skroll satu persatu menu yang diiklankan di situ. Ternampak iklan yang menarik minat.

Lala bakar, kupang bakar, kerang bakar & ikan bakar.

"Nak makan kupang bakar tak?" Tanya Moha pada diorang. Sebelum ni pernah beli dan rasanya pun boleh tahan sedap. Harga tu berpatutanlah pada Moha sebab tiada caj penghantaran dikenakan pun. Kuantitipun banyak. Memang puas hatilah satu keluarga makan. 


Bila semua dah setuju, Moha pun terus wasap order kupang, kerang dan ikan bakar pada seller yang bernama Rai tu. Tapi sayangnya kupang dah kehabisan stok. Banyak permintaan rupanya kupang tu. Terkilan jugalah sebab kupang tu yang Moha paling minat sebenarnya. Tapi takpelah, tak kisahlah apa yang ada. Kerang dan ikan bakar pun ok je. 

Dalam setengah jam tempahan pun sampai.

Boleh tahan besar juga saiz ikan siakap ni.
Kerang pun banyak

Kebetulan tiba-tiba makcik dan sepupu papa datang bawa gulai nangka dan betik masak sambal. Alhamdulillah dapatlah dihidangkan dan dijamu bersama-sama rezeki harini.

Ikan dan kerang tu memang segar, cuma sambalnya agak pedas untuk budak-budak. Tapi pada yang suka pedas, memang ngam sangatlah makan dengan nasi panas-panas!

Senang ada penghantaran makanan macamni. Sangat membantu dikala memerlukan. So pada yang stay area Beranang - Kajang tu kalau nak cuba menu yang sama macam Moha ni, bolehlah hubungi no Rai Shop tu ye. Sekian, terima kasih sudi baca..😊😊




8 comments: