Banner

Saturday, 17 June 2017

TERPUKAU DENGAN 1 PANGGILAN

Allahuakhbar... bederau darah bila baca kes isteri Ben Ashaari kena pukau. Dah selalu dengar pasal ni. Tapi tak sangka pula hal ni terjadi kat orang yang dikenali. Korang boleh baca kat sini.

Credit pic : Ben Ashaari

Moha selalu juga dapat panggilan telefon dari nombor yang tak disimpan dalam telefon ni. Maknanya Moha memang tak kenal siapa pemanggil tu. Jadi Moha memang takkan jawab.

Kebelakangan ni selalu dapat panggilan dari no ni +919350257344... tertulis dari india. Wow.. SRK call ai ke? Ke Rajnikhan? Hahaha..... walaupun peminat filem tamil dan hindi, Moha belum ada kenalan dari sana lagi ye...huhuhu... 

Dari private number pun banyak kali juga... aish...glamer pulak tiba-tiba...hihihi.. 

Pernah terfikir mungkin tu panggilan penting. Tak angkat nanti camne? Tapi apa guna ada wasap..sms... boleh je guna kalau betul-betul penting. Kan? Apa-apapun benda camni boleh terjadi pasa sesiapa je. Pukau kan? Manala kita boleh berfikir logik masa macamtu. Mujur isteri Ben Ashaari cepat tersedar dan cepat ke Balai Polis. Kalau tak? Allah.... semoga kita semua dilindungi dari hal-hal macamni... aamiin..

Friday, 16 June 2017

PROJEK TERGANTUNG

Assalamualaikum.....


Alhamdulillah hari ni dah 21 Ramadhan... dalam masa yang sama hati bedebar-debar... kenapa?

Apapun tak siap ni haaa... aduhai...

Langsir memang dah siap pasang.. tapi belum gosok. Masih nampak kesan lipatan.. dari hari ke hari nak ambil steam iron dalam kotak kat tingkat atas tu.. tak ambil-ambil.

Ni projek nak menjahit sarung sofa pun tak settle lagi. Hmmm... 9 hari lagi oiiii.... sempat ke ni? Baru nak duduk menjahit Si Amsyar dah tarik tangan mintak itu ini.. tak dapatlah menjahit. Sekarang kalau dia nak tidur, dia nak tidur sambil menyusu berbantalkan lengan mama ni ha. 

Ingat bila dia dah tidur tu boleh ke mama dia ni nak bangun? Kirim salam!! Nan hado jawabnya... dengan dia2 bangun sekali. Nak suruh dia tidur balik? Hmmh.. memang takdelah dia nak sambung tidur.. sambung meragam tu adalah.. jadinya sekarang ni kalau dia tidur, mama dia pun tidur sekalilah.. hahaha... nangislah tengok projek yang tergantung ni... eh.. apesal terngiang-ngiang lagu kak ramlah ram pulak ni?

Mama mengemas, dia mengemas juga.. bagus dia ni..rajin..

"Sukarnya... untukku.. berpisah denganmu... kau kunci... cintaku di dalam hatimu... sehingga ku lemas...bila kau..tiada di sisiku..."

Perli la tu...huh!!! Menci.... huhuhu... kalau ada kayu magic cam Harry Potter tu...memang lama dah guna.. ubah terus rumah ni jadi istana... pergh..lawa umah pastu....hahaha... kuat giler berangan.. oklah pejamkan mata jap... sambil mimpikan yang indah-indah.. bye

Wednesday, 14 June 2017

BAHAYA KOPI BADANG




Tak sangka betul..... betul-betul tak sangka..  seminggu Moha minum kopi ni.. camni jadinya.. bahaya betullah penangan kopi ni.....

Dahlah rasa sedap... 100% kopi asli... sebijik rasa kopi tarik.. senang pulak tu nak sediakan... satu keluarga tak kira peringkat umur boleh minum.. (err kecuali bayi berumur bawah setahun..) murah pulak lagi.. esh...  tak boleh jadi ni...


Jadi, apa yang bahayanya kopi ni? Eh...  Bahayalah.... sebab apa tau? 

1. Anak-anak Moha dah pandai bancuh sendiri kopi ni..... sepeket diorang kongsi berdua... diorang dah suka dengan rasa kopi ni... yang jadi bahanya, cepatla habis stok kopi camni.. huhuhu.... diorang cakap lepas minum kopi ni, segar mata masing-masing nak belajar.. kalau tak... sekejap je dah mengantuk... dah diorang bagi alasan camni terpaksalah mama redo... ngeee..  kopi tinggal 4 sachet...

2. Bahaya kalau minum silap masa.. "wrong timing" kata omputih.. jangan minum lepas berbuka... tak tidur la jawabnya... memang tak mengantuk langsung... Moha minum secawan pun mampu berjaga sampai pukul 7 pagi.. yahoo... inilah peluang bagus untuk siapkan segala jerja tertunggak...siang boleh join Amsyar tidur... yeay.... ahhh bahaya pun bahayalah... yang penting tak mudaratkan organ dalaman sudahla... betul tak? 


Eh... peluang jadi stokis masih dibuka tau... boleh dapat kereta lagi... tak rugi jadi stokis awal-awal ni... boleh pulun jualan kaw-kaw punya.. kopi pun senang jual.. takde di pasaraya tau kopi ni.. cuma boleh beli dengan stokis sah sahaja.9.. haaa... menarik tak... nak tau lagi details, korang boleh tengok kat fb page Kopi Badang ni.

Ok? Jangan lepaskan peluang yang ada. Sambar cepat... insyaAllah hasilnya lumayan..

Sumber gambar : Ben Ashaari

TERPUKAU DENGAN 1 PANGGILAN

Allahuakhbar... bederau darah bila baca kes isteri Ben Ashaari kena pukau. Dah selalu dengar pasal ni. Tapi tak sangka pula hal ni terjadi ...