Surya S Great Grain Minuman MultiBijirin Berkhasiat Ramadhan ini

May 13, 2019 Mohaz Sue 10 Comments



Assalamualaikum...

Dalam kesibukan seharian, sedar tak sedar dah masuk hari ke-8 kita berpuasa. Alhamdulillah.. tak sehari pun kami terlepas waktu bersahur. Biasanya waktu sahur, Moha tak hidangkan nasi berlauk sebab masing-masing kurang berselera seawal waktu macam tu.


Jadi Moha cuma sediakan hidangan mudah samada sandwich, bihun goreng atau nasi goreng disamping air minuman yang boleh memberikan tenaga seperti S Great Grain keluaran Surya ni.

Istimewanya S Great Grain


S Great Grain merupakan produk pilihan terbaik yang dijamin HALAL untuk diamalkan setiap hari lebih-lebih lagi sepanjang bulan Ramadhan ni. Ia mengandungi 18 bijirin terdiri daripada beras merah, kacang merah, kacang hijau, benih coix, biji bunga teratai, biji rami, beras perang, jagung, kacang soya, gandum, sekoi, bijan hitam, kacang walnut, kernel aprikot, kacang hitam, benih chia dan beras pulut. 


Turut mengandungi 5 makanan Sunnah yang terdiri daripada Habbatus Sauda, Zaitun, Delima, Buah Tin dan juga madu. 

Multi-bijirin di dalam S Great Grain mempunyai set nutrien yang komprehensif termasuk karbohidrat yang baik, protein yang tinggi, serat makanan, vitamin dan antioksida yang menjadikannya pilihan terbaik untuk sekeluarga. 


Produk ini boleh dikategorikan sebagai sumber serabut diet terbaik amat sesuai untuk mereka yang peka dengan kesihatan dan ingin mencapai gaya hidup yang lebih sihat, dengan kandungan kebaikan yang diperoleh daripada 5 makanan sunnah bersama 18 jenis multi-bijirin. Tentunya formulasi ini unik dalam landskap multi-bijirin Malaysia.

Sebagai ibu tentunya Moha ingin memberikan nutrisi yang terbaik kepada anak-anak terutama sepanjang tempoh mereka berpuasa ni. Dengan memberikan mereka minum S Great Grain sewaktu bersahur, Moha yakin ianya dapat memberikan nutrisi yang terbaik kerana ia datang lengkap dengan nutrien yang diperlukan agar bertenaga dan lebih fokus untuk menjalankan aktiviti seharian walaupun ketika mereka sedang berpuasa.

Rasanya yang sedap, lemak berkrim dan kurang manis dengan aroma yang harum sangat mudah disediakan dan diminum. Hanya tambahkan secawan air panas dan kacau sebati. Selain dijadikan minuman, juga boleh dijadikan bahan tambahan dalam menu hidangan lain seperti kek, roti, biskut dan sebagainya. 


Surya S Great Grain boleh didapati di semua cawangan Watsons, butik Himalaya, farmasi tempatan terpilih atau boleh juga dibeli di laman e-commerce Shopee




10 comments:

Kedai Emas Hajjah Halijah Sdn. Bhd. Buat Jualan Kilat Sempena Ramadhan

May 09, 2019 Mohaz Sue 5 Comments



Assalamualaikum..

Alhamdulillah, harini dah hari ke-4 berpuasa. Harap pembaca blog Moha semua kekal sihat bertenaga berpuasa sepanjang hari.

Rasanya ramai yang dah sediakan semua kelengkapan nak raya macam baju raya, kasut raya, kuih raya.. kalau surirumah pulak mesti dah mula nak menghias rumah kan? Macamana pula dengan barang kemas? 

Arwah mak Moha suka sangat dengan barang kemas ni. Setiap tahun dia pasti tak lepaskan peluang meniaga sepanjang bulan puasa dan bila nak raya je, sebahagian duit dari hasil dari meniaga itulah dia akan beli atau tukar barang kemas yang lama kepada yang baru. 

Tak kiralah cincin ke, gelang tangan ke, rantai leher ke... Adakalanya untuk diri sendiri dan adakala untuk anak-anak perempuan dia. Katanya beli emas ni bukan nak tayang kat orang pun. Tapi nak puaskan hati sendiri sekaligus sebagai pelaburan. 

Maklumlah, kami ni bukan orang kaya. Dengan adanya barang kemas ni, dapatlah juga digunakan bila tiba masa kami kesusahan atau kesempitan duit. 

Masa bujang dulu, Moha tak pernah beli barang kemas sendiri. Semua arwah mak uruskan. Sampailah masa nak kawin, barulah terkial-kial nak belajar beli sendiri. 

Sekarang, alhamdulillah dah retilah sikit. Tu yang tak berani nak singgah masuk kedai emas. Mulalah rambang mata. Kalau tengah ada duit, bolehlah beli. Ada duit pun kalau konon-konon nak simpan tapi nanti sikit-sikit keluarkan semula, lama-lama habis juga. Beli emas, boleh juga jual balik satu masa nanti. So, InsyaAllah.. tak rugi...

Disebabkan minat, rajin jugalah Moha tengok barang kemas kat media sosial. Terbaru ni Moha tengok kat Facebook Kedai Emas Hajjah Halijah (KEHH). Yang menariknya kedai ni takde caj upah tau..haa..korang suka kan?




Skrol punya skrol fb tu, ralit juga dibuatnya. Wah, patutlah KEHH ni jadi kedai pilihan no. 1 di Kedah!! Harga barang kemasnya pun lebih murah kalau nak dibandingkan dengan kedai lain. Design produk pun lawa-lawa! Haish.. rasa nak pi Kedah la ni jugak aih!! 
Nak belek depan-depan. Tentu lagi puas hati! Huhuhu.. korang yang kat Kedah mesti familiar dengan kedai KEHH ni kan? Untunglah korang..! Mujur juga kitorang yang jauh ni masih boleh cuci mata dan beli secara online. Kalau tak, lagilah rasa terkilan.


KEHH ni macam-macam promosi diorang buat. Cuci barang kemas percumalah, beli emas percuma emas lah, ada menang emas la, eh.... Macam-macam lagilah! Tapi yang paling best, mereka tawarkan harga yang tinggi bagi pertukaran barang kemas lama. Best kan? Memang berbaloi sangat tu!

Nak lagi best? Daftarlah jadi ahli KEHH! Nanti dapat lagi banyak keistimewaan sebagai ahli. Terutama sekali potongan sebanyak RM10/gram. Uish.. banyak tu!!! So, apa tunggu lagi?! Cepat-cepat daftar tau. Sekarang tengah ada jualan Kilat Sempena Ramadhan bermula 9/5 - 12/5/2019 ni. Jangan lepaskan peluang kay. Daaa.. Moha nak sambung tengok FB KEHH. Manalah tau ada rezeki menang hadiah masa Kak Jue buat live. Aamiin...




5 comments: