Menang Hadiah Sekotak Ikan

 Assalamualaikum…..




Memandangkan semalam takde buat apa-apa, Moha ambil masa sikit mengemas almari baju sambil tengok live fb. Disebabkan line tak berapa stabil kat bilik tingkat atas ni, siaran live jadi sangkut-sangkut. Moha pula tengah asyik dengan kerja, tak dapat tumpukan perhatian kat siaran tu.

Kenapa mama asyik tengok orang jual ikan je?

Assalamualaikum…..


Rupa-rupanya hobi terbaru mama ada budak perasanlah! Hahaha… Kebelakangan ni memang tak dinafikan Moha asyik tengok fb live Hasil Laut Hutan Melintang Abang Omel (HLHMAO). Asalnya masa Moha tengah skroll fb, tiba-tiba ternampak diorang live pilih ikan yang baru naik dari bot. Ralit betul Moha tengok hasil laut yang segar-segar tanpa pengawet tu. Dari situlah Moha tau kita boleh terus order ikan atau hidupan laut apa yang kita nak melalui ruangan komen. Mereka akan carikan dan kalau ada, mereka akan ambilkan untuk kita jika kita setuju dengan harganya. 

Top 10 Fitness Gifts for Him This Christmas 2021


Everyone deserves to be spoiled once in a while and this coming Christmas is the perfect opportunity for you to spoil your loved one. If you are struggling to find the perfect fitness gifts for the gym-goer or fitness freak boyfriend or crush, we are here to help you.

We have compiled ten top Muscle Metabolix (MMX) fitness gifts for your perfect other half this Christmas. Best of all, every MMX product is Halal certified by the Islamic Services of America, a body recognised by JAKIM. So, time for some shopping and make it the most memorable Christmas of all time.

MUDAHNYA BAYAR ZAKAT DI POS ONLINE

Assalamualaikum…..


Alhamdulillah dah masuk Disember 2021. Sedar tak sedar je kan? Tau-tau nak masuk tahun 2022. Tapi Covid-19 masih bermaharajalela dan semestinya kita masih perlu jaga SOP agar tidak dijangkiti virus tersebut. Bukan apa, tak kena Covid pun dah susah, inikan pula kalau dah kena. Segalanya jadi susah. Dah tentu-tentu semua kontak rapat terlibat. Tapi apa yang paling merisaukan tentulah pasal income


Semasa PKP dulu, pergerakan kami agak terbatas, tidak dapat berjumpa prospek dan urusan jualbeli hartanah tidak dapat dilakukan seperti sebelumnya menyebabkan segala urusan jadi tergendala. Mujur ada sedikit wang simpanan. Dapatlah menampung keperluan bagi meneruskan kehidupan.

Tips Elakkan Risiko Mata Anak Rosak Akibat Penggunaan Gajet

Assalamualaikum…..

Zaman sekarang ni kan, rata-rata anak kecil dah pandai main gajet. Tak dibagi mereka menangis dan meragam sehingga terganggu segala kerja yang kita nak lakukan. Bila diberikan gajet barulah mereka diam dan kita dapat lakukan tugas dengan tenang. 


Masa mereka berumur belum setahun dua mungkin cuma tengok lagu atau cerita kanak-kanak je. Bila dah besar sikit mula terjebak dengan game yang ada dalam handphone tu. Padahal bukan kita ajar pun. Diorang tau sendiri sebab tengok iklan di youtube. Masa tu mulalah nak download game tu download game ni.. sampai penuh memory phone dibuatnya.