Dapatkan Lebih Nilai Lebih Ganjaran Guna Aplikasi F&N Life





Assalamualaikum..

Korang tau tak F&N pun dah ada aplikasi untuk memudahkan kita beli produk diorang secara online? Memang sesuai sangat dengan bulan puasa ni. Tak payah nak susah-susah pergi kedai dah. Beli je secara online. Lebih-lebih lagi sekarang tengah ada promosi bundle ni.

Korang install je aplikasi F&N Life ni kat telefon pintar korang dan daftar. 

Lepas install, buka aplikasi F&N Life tu dan korang akan nampak ni. Tekan button Sign Up Now.


Masukkan poskod tempat tinggal korang atau poskod lokasi penghantaran. Pilih Normal Delivery atau Next Day Delivery.
 

Kemudian tekan button account pilih Customer Sign Up. Korang masukkanlah segala butiran yang diperlukan kat situ. 

Kemudian buat pengesahan email. Dah siap semua, bolehlah mula membeli-belah! Hehe... Ada bayak pilihan menarik tau. 

Yang ni pilihan minuman sahaja


F&N Life Raya Bundle pula ada pelbagai pilihan minuman dan bahan masakan juga. Jika nak belikan untuk keluarga, pun boleh. Mana yang tak boleh merentas negeri balik kampung tu, dapat kirim barang macamni sebagai tanda ingatan pun ok juga.


Jika berniat nak memberi sumbangan ke rumah-rumah anak yatim, rumah kebajikan atau pusat jagaan orang tua, boleh pilih yang ni. Mereka akan hantar terus ke pusat kebajikan terbabit.

Macam Moha, Moha pilih Syok Soya Cincau Bundle. Sebab kami satu famili memang suka minuman ni. Digabung bersama keduanya ni ditambah dengan ketulan ais, pergh.. nikmat rasanya berbuka puasa.


Sejak Covid ni, jarang sangat dah Moha ke Mall beli barang dapur. Sekarang lebih selesa beli online je. Lagi mudah dan jimat masa. Tak rasa letih menolak troli ke sana ke mari mencari barang itu dan ini. Nanti dah sampai rumah, nak memunggah keluarkan dari kereta lagi bawa masuk ke dalam rumah. Aduh letih! Silap-silap tak larat dah nak memasak juadah berbuka. Huhuhu...

Jadi membeli-belah secara online ni lebih mudah. Barang yang dibeli pun berkualiti juga. So tak jadi isu sangatlah beli kat kedai atau online ni. Janji barang yang dibeli tu sampai depan rumah sudahlah. Senang kerja lepas tu. Taklah penat sangat. Betul tak?

Dengan aplikasi F&N Life ni ada banyak pilihan produk antaranya 100 Plus , F&N , Seasons, Oyoshi Green Tea, Teapot, Ice Mountain, Sunkist, F&N Fruit Tree , FarmHouse ,  F&N Magnolia dan Susu Sejat F&N. Pilih je mana yang korang nak. Lepas tu buat bayaran, kemudian tunggu jelah diorang hantar sampai depan pintu rumah. Senang! 

Disebabkan tempat tinggal Moha agak jauh sikit, jadi penghantaran barang ambil masa sikitlah nak sampai. Tapi taklah sampai seminggu. Selang sehari Moha submit order tu Moha dah dapat wasap dari team Seebuu Logistik beritahu mereka akan buat penghantaran kat Moha. 
 

Bila dapat mesej macamni mudahlah Moha nak merancang jadual kerja. Jadi hari tu Moha tunggu jelah diorang sampai. 



Bila dah sampai, rasa excited lah juga. Dia siap tolong angkat kotak tu betul-betul sampai depan pintu rumah. 


Uish.. lega! Berat oii kotak tu. Bayangkanlah 12 kotak air soya yang 1 liter tu tambah 12 tin air cincau.


Si Amsyar lagi excited! Belum sempat apa-apa lagi dia dah kecoh suruh buka. Tak menyempat nak bawa kotak ke dapur. Unboxing teruslah kat ruang tamu.


Pembungkusan barang memang bagus. Ada diselitkan plastik belon juga dalam tu supaya tin dan kotak minuman tak rosak.

 


So, kesimpulannya Moha memang puas hatilah dengan servis F&N ni. Tak sia-sialah order guna aplikasi.


Alhamdulillah, waktu berbuka nanti dapatlah minum soya cincau favorite kami ni.

Kalau ada masalah tentang tempahan ke, bayaran atau sebagainya, boleh tanya terus pada mereka melalui Live Chat.

Nak tau lagi boleh tengok di media sosial mereka :

Facebook : F&N Fun
Instagram : F&N Life


No comments