GB Network Bantu Pasang Domain


Lepas beli domain aritu, Moha blur. Apalagi nak buat ea lepasni? Camne nak pasang .com ni?

Moha pun cubalah tanya melalui chat dengan GBN dan kemudiannya team GBN hantar tutorial cara setting server dan pasang domain pada blog.

Kat sinilah kekalutan terjadi...huhuhu...

Moha ni manalah faham bahasa-bahasa IT ni..camnepun cuba jugalah buat ikut tutorial tu...tak jadi pun!! Makin teruk pulak Moha kerjakan...sampai jadi camni..


Dah jadi camni, sekali lagi tanya kat GBN...bagi siap-siap screenshot ni untuk rujukan diorang.

Akhirnya, selesailah masalah Moha ni.. GBN Team yang pasangkan domain sudahnya.... percuma tanpa caj tambahan... alhamdulillah... puas hati. Terima kasih GB Network😊😊😊

2 comments:

  1. Elok belajar ni .. sbb nanti, ia akan berlaku sesekali ia reset kembali, dan kena setup semula.

    ReplyDelete