Tantrum yang semakin menjadi-jadi

January 19, 2018 Mohaz Sue 3 Comments



Assalamualaikum..

Dah lewat malam barulah dapat melayan handphone. Kebelakangan ni Amsyar punya tantrum makin dasyatlah. Ya Allah.. setiap pagi hati tak aman. Risau tersilap cara, dia pun mula mengamuk. Menangis tak henti-henti, hempas-hempas badan, hantuk kepala kat dinding! Arghhh! Stress mama macamni! Kalau tak sebab sakit buat camtu, nak juga join hantuk kepala! Ngeee

Sekarang ni dia suka tengok cerita Big Hero 6 dan Trolls. Mesti kena teman pulak tu. Dari pagi sampailah ke malam cerita itu jela yang terpasang kat tv. Tak boleh tukar siaran langsung. Kecuali bila dia dah tidur. Tu pun tak boleh kuatkan suara. Kalau dia terjaga, habislah! Bila dah pasang cerita febret dia tu, bukan dia tengok sangat pun. Cuma fokus kat scene yang dia minat je. Pastu dia buat kerja lain. Tapi jangan haraplah dapat tukar siaran masa dia tak tengok tu. Kalau nak tengok dia mengamuk, tukarlah! Yang jadi mangsa mama dia jugak. Kena gigit, tarik rambut, lepuk-lepak semua dah rasa dah. Dah jadi punching bag dia dah mama ni. Boleh tahan jugalah budak kecik ni menguji kesabaran mama dia. Aish.. janganlah kesabaran tu hilang..

Saja edit gambar ni. Gambar asal garang nau mukanya..hihi

Haritu pernah Moha cuba pasang movie febret dia tu kat handphone ni. Konon-konon dapatla kitorang tengok tv pulak kan lepas dia tengok movie kat handphone tu. Huh, sikit pun dia tak layan! Nak tengok kat tv jugak.Tak syok tengok kat skrin kecik kot. Pandainya la demand sekarang. Isk isk isk..Hmm...

Yang terbaru, pantang pintu terbuka. Sebelum ni ok je dapat main kat laman rumah. Sekarang dah pandai ajak jalan-jalan kat luar terus! Lagi jauh lagi suka. Dengan orang lain tak nak. Mama juga kena bawak! Grrrrr.. sabarlah hati!

Seronok giler dapat bawak basikal main kat luar

Handphone ni dah berapa kali kena baling. Berapa kali dah kena tukar screen protector sebab retak. Semua kerja dia. Punyalah tak bagi mama layan gajet. Layan dia je takpe. Itu yang dia suka. Huwaa.. kenapalah macam ni? Bertabahla hati oiii. Harap-harap semua ni sekejap je. Moga tak berlanjutan sampai besar. 

You Might Also Like

3 comments:

  1. karenah anak-anak. bila dia umur 4 tahun nanti, hilangla tantrum tu.. InshaAllah

    ReplyDelete
  2. Sama lah kak dengan Rayyan nak masuk 2 tahun ni makin byk peel haha

    ReplyDelete