BELAJAR MENYELAM DENGAN MUCK DIVE SCUBA


Habis acara telematch, berehat sekejap sementara nak tunggu acara seterusnya iaitu belajar menyelam dengan Muck Dive Scuba.


Sementara menunggu tu, sempatlah Moha, Kak Dila, Kak Tati dan Kak Nina panjat batu replika yang ada di tengah-tengah kolam tu. Kalau nak panjat sorang-sorang tu Moha segan sikit.


Bila ada geng, buat macam tempat sendiri pulak Moha ni kan? Heee...kasi canlah. Sesekali je ni.


Kesian Min tak dapat join sebab kaki dia luka. Takpe Min..next time datang lagi panjat batu dengan abang. Jangan lupa pose Titanic ok? Hehehe..Syok aih duduk atas tu. Walaupun panas terik, tak terasa panas sebab angin kat atas tu best je.. uiii..boleh khayal duduk situ lama-lama.


Kami berkumpul di tepi kolam mendengar penerangan mengenai skuba. Cara menggunakan peralatan skuba dan beberapa perkara penting tentang skuba diterangkan. Moha ni jangankan menyelam, berenang pun tak lulus. Elok juga kalau belajar menyelam ni. Sekurang-kurangnya tau jugalah teknik-teknik menyelam yang betul. Nanti dapat tengok hidupan laut secara "live". Best tu!



Kat sini rupanya ada juga kelas belajar menyelam tau. Kita akan diajar dari asas sehinggalah kita betul-betul mahir.


Bahasa isyarat pun akan diajar. Kenapa? Sebab nanti bila dalam air mana boleh bercakap. Jadi kenalah guna bahasa isyarat. Manalah tau ada sebarang masalah dalam air tu, bahasa isyarat ni lah cara berkomunikasi nanti. Isk korang ni pun..tu pun tak tau..heh heh..


Memandangkan masa dan peralatan pun ngam-ngam je, jadi 2 orang Faizal mewakili team KBBA9 menyelam dengan peralatan selam tu.




Selepas makan tengahari nanti kitorang nak pergi rombongan ke Kuala Kemaman pula. Nak tau ke mana lokasinya, boleh baca kat sini.




Comments

  1. syioknye dapat belajar skuba lagi tuu

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah boleh jugak ilmu menyelam sikit2 aritu hehehe.. nnt kena sambung belajar lagi.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

KELAS eUsahawan 2017 secara PERCUMA !

SABUN ORGANIK ZING+ DETERGENT FILM

Resepi Ikan Bakar Paling Senang