Banner

Wednesday, 7 June 2017

Kopi Badang

Assalamualaikum...


Semalam Moha order Kopi Badang dengan PakYa...alhamdulillah.. harini dah dapat..
Jadi waktu berbuka tadi, Moha bancuhla kopi tu untuk satu keluarga minum. Satu jug tu Moha gunakan 4 peket. Untuk suami, kopi panas..untuk Moha, Haziq, Amar dan Amsyar, mestilah kopi ais...barula best.

Apa rasa kopi tu?

Haaaa... rasa kopi lah.. takkan rasa milo pulak...hihihi... sori2... jangan marah2 aaaa... ok2.. rasa dia sama macam kopi kampung yang kita bancuh sendiri tu. Alaaaa... kalau kita guna serbuk kopi biasa  (yang asli tanpa campuran bahan lain) pastu kita campur susu pekat.. haaa gitulah rasa dia.. memang bukan rasa kopi segera langsung walaupun dia kopi segera.. aroma dia pun sama cam kopi susu yang biasa. Tak sekuat aroma kopi 3 dalam 1, 4 dalam 1 atau 5 dalam 1 yang lain tu... Errr faham ke? Mesti faham punyalah...Moha pasti korang seme bijak2 belaka...
Berkenan pulak tengok set cawan Kopi Badang ni

Maknanyakan, tepatla seperti yang dikatakan tu.. Kopi Badang ni takde campuran lain.. 100% kopi asli. Dah minum secawan, nak bercawan-cawan. Bukan propa tau.. kan dah bancuh satu jug untuk berbuka tadi, pukul 9.30mlm td bancuh lagi satu jug. Permintaan anak-anak Moha... sedap diorang cakap.. ..kitorang ni memang peminat kopi. Kalau beli ais blended mesti pilh perisa berasaskan kopi. Sebab tu bila diperkenalkan dengan Kopi Badang ni, terus je beli. Mesti nak rasa juga.



1.12am : Rabu : 7Jun 2017

Selalunya lepas berbuka, kalau Moha tak minum ACV tu, mata ni macam ada pemberat... ngantuk sungguh.. tapi ni lepas minum Kopi Badang menggantikan ACV, mata Moha segar lagi... dapatlah blogwalking kat blog kawan-kawan. Tapi geramnya rasa hati ni.... tak boleh nk komen pulak... dah refresh, restart phone lagi... masih tak boleh juga. Jadi Moha andaikan sendiri yang coverage line Moha dah semput...huhu..nasibla naaaaak..
Oklah... nak sambung bw... byeeee

5.43am : Rabu : 7 Jun 2017

Cakkk...hihi.. tak ngantuk lagilah...ni baru betul-betul power ni.. student yang nak stay up study tu elokla minum kopi ni. Orang yang selalu mengantuk tiap kali memandu pun sesuai juga. Mesti puas hatilah. Dahlah kopinya sedap.. bagus pulak tu....

Sumber gambar:
https://www.facebook.com/Kopi-Badang-Official-1895004064094369/

No comments:

Post a Comment

KUE TIAW SEMPOI VS SUPLIMEN

Assalamualaikum.... selamat pagi.. Pagi ni buat kue tiaw goreng sempoi jelah... betul-betul punya sempoi langsung tak letak apa-apa ren...