MOMMA® Pregolact™ - Milk Booster & Susu untuk Ibu Mengandung

Assalamualaikum.....


Amsyar dah setahun 4 bulan sekarang... Alhamdulillah Moha dapat berikan dia susu badan sepenuhnya. Tapi sekarang ni badan Amsyar semakin susut. Mungkin juga disebabkan kekurangan susu. Kesian anak mama...takpe dik....mama iktiarkan sesuatu ya....kena cari milk booster nampaknya ni...

Memandangkan penghasilan susu semakin berkurangan, maka Moha usahakan dengan susu MOMMA® Pregolact™ ni pula sebagai produk milk booster Moha kerana susu ini dikatakan bagus sebagai milk booster & susu untuk ibu mengandung. Susu bernutrisi yang diformulasikan dengan active-4 Plus yang diperkaya dengan DHA, Calcium, Low Fat dan Folic Acid...yang penting TANPA GULA& TANPA CREAM ye...jadi takdela risiko kencing manis.... MANIS di muka takpe... hihihi


Minum susu ni juga dikatakan dapat membantu mengawal emosi kita supaya lebih tenang dan kurang rasa stress (kalau nak tau stress nilah salah satu punca yang membantutkan pengeluaran susu ibu). Ops....ada BONUS tau.... Kulit ibu dan anak juga boleh jadi cantik, halus dan licin!!!! Wow!!! Bestnya....tapi yang penting tu susu MOMMA® Pregolact™  memang terbukti betul-betul milk booster sebab dapat meningkatkan kuantiti susu badan serta menjadikan susu badan lebih pekat.


Susu MOMMA® Pregolact™ ni ada 2 perisa tau. Perisa coklat dan Vanilla. Moha pilih perisa vanilla. Entahla kenapa suka sangat dengan rasa vanilla..padahal perisa coklat pun sedap juga..huhuhu..mungkin sebab dulu Moha buat kek kot...jadi hidung tu dah suka bau vanilla yang wangi tu...susu ni pun wangiiiii....rasa macam nak ratah je...

Bila minum susu ni, ibu mengandung dan ibu menyusu akan sentiasa bertenaga, kekal sihat dan cergas. Ianya turut membekalkan nutrisi lengkap seperti EPA & DHA yang membantu meningkatkan perkembangan otak bayi dalam kandungan ibu dan juga kepada anak yang sedang menyusu. Patutla Amsyar semakin bijak sekarang. Makin banyak pula keletah dan perkara-perkara baru yang dia buat. Dah pandai minta berus gigi setiap kali mandi, pandai bergurau dengan abang-abang dia...macam-macam lagila....seronok tengok keletah dia sekarang ni.  

percubaan menyelit pen di baju

Moha dahpun mula amalkan minum susu MOMMA® Pregolact™ untuk tambahkan susu badan buat Si Amsyar. Alhamdulillah..... rasa susu kambing dengan campuran pelbagai bahan makanan sunnah antaranya seperti ekstrak kurma, whey manis, madu lebah, kismis, guar gum, ekstrak buah delima dan beberapa bahan pilihan terbaik menghasilkan rasa unik yang sedap dan mudah diterima tekak Moha ni. Risau juga nak minum susu kambing..kot-kotla ada bau atau rasa hamis kan? Susu MOMMA® Pregolact™ ni langsung takde bau hamis tau...jadi memang sesuailah untuk orang macam Moha ni yang tercari-cari produk milk booster & susu untuk ibu mengandung ni kan?

Lebih-lebih lagi ibu mengandung yang sedang mabuk tu. Masa mabuk ni manalah tekak tu lalu nak telan makanan macam-macam tu...kadang-kadang air sedap pun jadi tak sedap. Masa mengandung nilah ibu kena minum susu. Sekurang-kurangnya bila dah minum susu MOMMA® Pregolact™ ni, takdela ibu mengandung jadi lesu tak bermaya. Perut pun takla lapar sangat....lagipun susu ni memang susu untuk ibu mengandung juga...

Sebenarnyakan untunglah kalau beli susu ni sebabnya ialah susu MOMMA® Pregolact™ memang  milk booster & susu untuk ibu mengandung... 2 dalam 1 tuuuu....biasanya jenama lain keluarkan produk yang berbeza bagi setiap kategori kan? Susu untuk ibu mengandung, susunya lain... milk booster ibu menyusu, susunya lain....buatnya dah beli susu untuk ibu mengandung tapi tak habis lagi minum dah bersalin....macamana? Sesuai ke nak buat milk booster? Macamana pulak dengan kesan yang terhasil dari pengambilan susu tu  pada baby yang menyusu nanti? Nak minum takut, tak minum sayang.... mmmm.serba-salahkan? Sebab tulah kena pilih susu MOMMA® Pregolact™ yang terbukti berkesan sebagai milk booster & susu untuk ibu mengandung ni. Tak membazir punya....

Selepas 3 hari Moha amalkan minum susu MOMMA® Pregolact™ ni  (3 kali sehari), Moha dapat rasakan ada kesannya. Susu semakin pekat dan lebih banyak dari biasa. Apa yang menarik ialah badan rasa lebih bertenaga dan kurang rasa lapar selepas minum susu MOMMA® Pregolact™  ni. Betul ni...tak tipu....tapi haus tu memang adalah...buat Moha asyik nak minum air je... bagusla kan? Sebelum ni punyalah malas minum air...mana nak banyak susu macamtu....huhu..Amsyar pun bukan main seronokla. Kenyang betul dia...alhamdulillah..

tengok pipi dia sekarang ni...bambam kan?

Masuk hari ke-4 Moha demam... kena “bengkak susu” laaaaa..... Amsyar dah kenyang jadi tidur malam kurang pulak dia menyusu...bangun pagi tu memang sakitla sudahnya...terpaksa memaksa Amsyar menyusu bagi lega rasa sakit tu...kenapa tak pam? Hurm.....nak bangun pun tak larat, macamana nak pam? Mujurlah Amsyar ada...memang tepatla tagline “milk booster & susu untuk ibu mengandung” ni...demam-demam pun pengasilan susu langsung tak terjejas. Susu tetap banyak dan pekat... Amsyar tak meragam sangat pun...orang dah kenyang kan? Senang hatila....

Aaa.....macamana nak dapatkan milk booster & susu untuk ibu mengandung ni? Korang boleh masuk website  MOMMA® Pregolact™ kat www.momma-nutrition.com kat situ boleh order terus. Nak sampel pun boleh cuma bayar kos pos jela...cuba rasa perisa mana satu milk booster & susu untuk ibu mengandung yang lebih sedap dan serasi dengan tekak...lepas tu bolehla pilih dan beli terus  yang mana korang nak...mudah kan?

Antara testimoni dari pengguna susu MOMMA® Pregolact™ :

credit pic to MOMMA® Pregolact™
credit pic to MOMMA® Pregolact™
credit pic to MOMMA® Pregolact™

credit pic to MOMMA® Pregolact™

credit pic to MOMMA® Pregolact™

Haaa... Kalau nak rasa apa yang Moha dah rasa ni, bolehla terus ke website MOMMA® Pregolact™ kat www.momma-nutrition.com tu ye....pilihlah mana satu milk booster atau susu untuk ibu mengandung yang korang suka...vanilla atau coklat...dua2 pun sedap!!!! 

Maklumat lanjut mengenai MOMMA® Pregolact™ boleh layari facebook



website 


Dan instagram



Atau boleh terus ke kedai beralamat:
MOMMA® Industries Sdn Bhd,
No 6-25-3, Tingkat 2,
Jalan Medan Pusat Bandar 8A,
Bangi Sentral, 
43650 Bandar Baru Bangi, Selangor


Hotline tempahan: 
016-923 6962 / 016-924 6962


Google Map / Waze: 
Momma Club

Nak tengok testimonial? Klik kat sini




Comments

Popular posts from this blog

SABUN ORGANIK ZING+ DETERGENT FILM

KELAS eUsahawan 2017 secara PERCUMA !

Petua : Cara Selesaikan Masalah Nasi Mentah