Banner

Friday, 17 March 2017

Transfer Factor-tri Apakah Itu Transfer Factor?

Assalamualaikum… Apa Transfer Factor ni sebenar-benarnya?
Transfer Factor (TF) ialah molekul utusan yang memindahkan informasi imun daripada satu sumber kepada sumber yang lain. Transfer Factor (TF) merupakan sebahagian daripada molekul-molekul paling unik di dalam tubuh badan kita. Ia mengangkut mesej-mesej penting kepada sel-sel imun di seluruh tubuh badan, membantu menangkis serangan dengan lebih gigih dan berkesan bagi menjamin kesejahteraan anda. Kekuatan 1 biji pil Transfer Factor sama sepertu 75 – 100 biji pil kolostrum dalam fungsi peningkatan daya imun. TF tiada kadar toksik, tiada kesan sampingan dan selamat untuk semua usia termasuk orang tua dan bayi. 1 biji TF mengandungi informasi untuk mengenali lebih dari 100 000 jenis kuman, virus, jamur, parasit dan bakteria dalam badan. Transfer Factor bukanlah vitamin, mineral, herba atau buah-buahan. Transfer Factor membekalkan kecerdasan kepada sistem imun dalam tiga kaedah penting iaitu: 1) Recognize (Kenal pasti) – Transfer Factor membantu sel-sel imun mengenal pasti kuman penceroboh dengan lebih cepat. 2) Respond (Bertindak Balas) – Transfer Factor membantu mempercepatkan tindak balas sistem imun terhadap penceroboh selepas ianya dikenal pasti. 3) Remember (Ingat) – TF mengingati kuman-kuman tertentu yang ditemui oleh sistem imun. Justeru, sekiranya kuman itu hadir sekali lagi, tubuh badan anda tahu apa jenis kuman itu dan apa yang perlu dilakukan.
Boleh faham ke tu? Camni….. Tf ni pembawa maklumat penyakit. Dia tak bantu pun ubatkan penyakit. Tapi ia bantu SISTEM IMUN badan untuk kenal penyakit. Dalam badan kita ada satu jenis cell namanya NK cell (Natural Killer cell) yang akan buat kerja untuk sembuhkan penyakit dengan sendiri tanpa ubat. Malangnya, kalau NK cells ni tak kenal penyakit, macam mana dia nak bunuh kuman/virus/perbetulkan apa yang tak betul dalam badan kan? So di sinilah tf bantu untuk BIJAKKAN sistem imun badan. TF ni yang pergi sampaikan maklumat kat NK cells bagitau apa yg dia patut buat. Tf ni bukanlah 100% diambil dari cow colostrum. Tf hanyalah MOLEKUL PROTIN yang diekstrak dr ‘cow colostrum’ dan juga dr kuning telur yang berkualiti. Jadi tiada isu alergi kalau ambil tf kerana alergen dah ditinggalkan di dalam kedua-dua bahan tu semasa proses ekstrak dilakukan.

No comments:

Post a Comment

KUE TIAW SEMPOI VS SUPLIMEN

Assalamualaikum.... selamat pagi.. Pagi ni buat kue tiaw goreng sempoi jelah... betul-betul punya sempoi langsung tak letak apa-apa ren...