Rawatan Terbaik Penyakit Kaki Tangan Mulut

Assalamualaikum...

Kebelakangan ni ramai sahabat mengadu anak kecil mereka dihinggapi penyakit Kaki Tangan & Mulut (HFMD).

Kasihan melihat keadaan si kecil pastinya membuatkan setiap ibubapa berusaha  mencari penawarnya.

Saya   kongsikan pengalaman salah seorang sahabat yang anaknya pernah menghidapi penyakit ini dan bagaimana cara beliau merawatnya...mari baca catatan beliau di bawah :-


Penyakit kaki mulut dan tangan SEMBUH Dengan PANTAS!! "DOKTOR TERKEJUT"

Hariza Ameera
2 Tahun 14 hari

Pulang bercuti dari sabah..
Doktor Mengesahkan dia dijangkiti
PENYAKIT KAKI TANGAN MULUT

Hari pertama dia demam panas, tunsil memenuhi ruang tekak,sehingga x lalu makan n minum susu.

Timbul bintik merah berair hampir memenuhi seluruh badan..tangan,kaki dan mulut.

Sy campurkan Tf advance 6 biji selang dua jam dalam susu semasa tidur kerana masa itu sahaja dia tak tolak minum.

Esok pagi tunsil dah hilang mula mkn nasi n susu..bintik masih kluar semakin banyak.saya sapukan dengan Tf renewall sementara kerap bagi Tf .( Tak payah bagi , dia menangis minta dan ambil sendiri s.ebab kita lambat bagi).

Doktor SAHKAN tak perlu masuk wad kerana dia sgt aktif tak seperti kes lain.

Hanya perlu teruskn penjagaan dan kerap minum air dan sy maklumkn saya berikan mia Tf.

Hari ini masuk seminggu hanya sehari dia terlantar hari pertama.. hari berikutnya lihat sendiri lebih ligat dari orang sihat..aamiin

Jangan biar anak2 menanggung sakit terlalu lama dengan mencari alternatif puluhan penawar dan klinik ,anak menanggung sakit lbih lama, kos perubatan banyak asyik beli semua ubat  yg disyorkn doktor dan kawan walhal x sedar keadaan sama atau makin terok, x makan minum dua hari sudah cukup mengurangkn tenaga dan perkembangannya...

Sayang anak2 dengan memberikan yang Transfer factor!

Perkongsian dari Puan Alina

#wa0177159473
#fbst


Comments

  1. Salam perkenalan.. blogwalking here.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sudi singgah galaksi viral...salam perkenalan dr sy juga๐Ÿ˜„

      Delete
  2. Adik ipar saya lak .. bawa anak2 ke kolam air panas semulajadi .. alhamdulillah, baik.

    Blog House Husband - Kerja Dari Rumah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih HH sudi singgah๐Ÿ˜„...alhamdulillah ada cara rawatan alternatif mcm tu...info bagus ni...mungkin orang lain pun blh cuba...tq again...๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„

      Delete
  3. Replies
    1. Terima kasih lokman amirul sudi singgah...salam blogwalking๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„

      Delete
  4. p/s : hi... sy dtg blogwalking dan sy dh follow blog comel awk ni.. hope awk sudila juga follow blog baru sy ye.. :D ty..banyak petua dan tips berguna yang saya kongsikan di www.1001petua.com .. InsyaAllah, awk pasti tak kan menyesal.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Iqbal Hafiz๐Ÿ˜„...saya pasti follow blog awak..menarik tu 1001 petua..

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

SABUN ORGANIK ZING+ DETERGENT FILM

KELAS eUsahawan 2017 secara PERCUMA !

Petua : Cara Selesaikan Masalah Nasi Mentah