Kisah Anak Hantu

Assalamualaikum....

Harap semua ceria pagi ni....cuaca mendung plak...klu nk hujan, bagus juga...air tasik kat sini dah kering kontang ni....tak sesuai dah nama tempat Bandar Tasik Kesuma sebab tasik dah kering...betul2 kering sampai nampak dasarnya....

Berbalik pada tajuk....

"KISAH ANAK HANTU"

Seram tak? Takut ke? Ala...tak yah takut...bukan cite hantu, tak seram pun....tapi kalau berkenalan dan hidup dengan anak hantu ni, tu baru kategori seram yang amat....betul2 mengerikan dan menghantui hidup anda...ataupun tekanan darah sentiasa tinggi dan susah sangat2 nak turun...atau bahasa mudahnya....NAIK DARAH!!

Kisahnya macam ni...

Timah (bukan nama sebenar) seorang isteri merangkap suri rumahtangga sepenuh masa. Berdasarkan cerita, dia ni tak la lawa mana...tapi sebab kulit putih tapi takla melepak sangat, kira ok la...takla sakit sangat mata memandang....(hahaha....intro je dah keluar ayat2 menyampah)....

Dipendekkan cerita (sebab takut hati terbakar dan hangus kalau cerita dari awal), si timah ni ada penyakit "M". Besar punya M suda duduk itu dalam punya kapla...perangai mengalahkan diva...rasanya diva pun lagi bagus dari dia...apa tu M? Malas, mengada, memerintah, manja melampau, mereng, meroyan!

Nak kata anak orang kaya, bukan....nak kata kerja bagus sangat dulu sblm kawin pun bukan....entah....tak tau punca....kenapa dia perangai macamtu,...

Kerja rumah semua tak boleh buat....yang dia boleh buat cuma makan, tido, tgk tv....tu je....jgn suruh buat kerja lain..alamat perang dunia la jawabnya....

Punyala diva si timah ni, sampaikan nak minum pun telefon mak mentua suruh sediakan...ko agak2la timah....patutnya ko yg buatkan air utk mak ko tu...bukan dia sediakan utk ko..itu baru pasal minum...belum pasal benda2 lain lagi...

Si timah ni ada baby comel...ikut muka suami dia, memang comella..(errr dgr2 cerita dah preggy semula...huhu....alhamdulillah) lecehnya si timah ni, dia 'sayang' sangat kat baby tu hinggakan ada beberapa peraturan kalau nak pegang baby dia....antaranya,

-basuh tangan bersih2 dulu (langkah berjaga2 ni xnak baby kena jangkitan kuman ok), bagus2...kesian juga kat baby kalau sakit...nt diva tak boleh tgk tv pulak...

-kalau nak cium baby, jgn kuat2 ( ni mesti takut air liur kena kulit baby....busuk nt), pun bagus jugak (nanti kalau busuk, orang kata tak pandai jaga pulak)

-kalau ada budak2 xcomel dan xwangi, jgn suka2 nak kerumun baby timah....nt muka si timah terpampang jelas muka geli geleman....sape sakit hati nt? Haaa...pandai....tentu2lah mak ayah budak tu kan..? Timah....timah...

Sape tak sayang anak? Semua orang sayang anak dan taknak anak sakit...tapi langkah berjaga2 si timah ni agak over plak....yang herannya bawak anak pegi shopping kompleks, boleh pulak...tak takut pulak jangkitan kuman...

Terkini, mak mentua dia tak sihat....jalan guna tongkat...tapi disebabkan si timah ni diva, dia rasa dia tak boleh mencemar duli ziarah mak mentua dia...sebaliknya mak mentua dia kena menghadap dia sebab dia nak tengok keadaan mak mentua dia...adoiiiii timah camne tak dapat tittle anak hantu?

Bertuah badan ko timah....untung ko dapat mertua yang baik melayan kehendak ko, suami yang penyabar (walau penat balik kerja, sambung buat kerja rumah pulak..)

Baguslah timah ada yang rajin melayan ko...tapi jangan la melampau sangat timah...takut satu masa nanti orang tak tahan dah melayan perangai ko yang mengalahkan anak raja ni, masa tu....boleh jalan ar sama lu!

Ini bukan sebab jeles tau...xde masa nak jeles ngan timah...cuma tak puas hati perangai timah yang menjengkelkan tu...so annoying ok....eeeeuuuuu....where ur respect to olders? Kalau dah sampai mak sendiri pun naik menyampah dengan ko, what u aspect from others? Berubahlah timah....dah ramai bagi nasihat kan....? Jgn besarkan sangat kepala tu...nanti berat, susah nak jalan....dah tak dapat soping kat body shop...ngeeee

Oklah....tak pandai sangat nak olah ayat bagi menarik...just taip apa je terlintas kat kepala....

Pesanan untuk semua menantu, jangan tiru perangai timah....nt jadi ank hantu....

Adios!!

Comments

Popular posts from this blog

SABUN ORGANIK ZING+ DETERGENT FILM

KELAS eUsahawan 2017 secara PERCUMA !

Petua : Cara Selesaikan Masalah Nasi Mentah