Kek Chocolate Moist

Alhamdulillah....dapat tempahan kek lagi...kalini Kek Coklat Lembab bentuk love dengan filling fresh cream 1kg.

Sebenarnya saya xde acuan bentuk hati...tapi sebab pelanggan dah mintak bentuk tu, takkan nak hampakan pulak...tapi nak gi kedai beli acuan semata, tak sempat la pulak...tempoh nak siapkan order ni 1 hari je...

Jadi, gunalah acuan yang sedia ada...guna loyang 11".  3 loyang digunakan.... Bentuk love tu pulak, saya gunting je baking paper buat bentuk love...saiz ukur ikut loyang...nanti nak hias kek baru potong ikut bentuk love yg dah buat tadi

Selesai membentuk kek, proses melapis kek dgn fresh cream pula...kemudian proses menghias kek..masa nilah yang mencabar kesabaran dan minda....mungkin sebab cuaca panas, krim cepat sangat cair....aduh...susahnya nak buat bentuk bunga...masa dah suntuk ni...macamana cara sekalipun, kena siapkan jugalah deko kek...sambil2 tolong suami berniaga depan rumah ni...keluar masuk peti ais kek tu semata2 nak siapkan deko..deko yang dah draft kat kertas xboleh nak guna dah...akhirnya free style deco jela....semoga pelanggan puas hati dengan hasil yang tak seberapa ni...


Bila dah siap, timbang...1.7kg.

Comments

Popular posts from this blog

SABUN ORGANIK ZING+ DETERGENT FILM

KELAS eUsahawan 2017 secara PERCUMA !

Petua : Cara Selesaikan Masalah Nasi Mentah